Svet

FOTO: Na Manhattane explodovala bomba v smetnom koši, zranila 29 ľudí

Výbuch otriasol štvrťou Chelsea. Podľa starostu New Yorku išlo o zámerný čin, pojem terorizmus médiá spomínajú len opatrne. Našli aj ďalšie bomby.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Manhattane explodovala bomba v smetnom koši, zranila 29 ľudí
Zdroj: TASR

Explóziu, ktorá v sobotu večer miestneho času (2:30 SEČ) otriasla newyorským Manhattanom, zrejme spôsobila po domácky zostrojené výbušné zariadenia. Nálož sa mohla skrývať v odpadovom koši.

Americké médiá medzičasom zverejnili fotografiu zdeformovaného odpadkového koša, kde zrejme nastražená nálož vybuchla. Úrady vylúčili, že by výbuch bol nastal v dôsledku úniku zemného plynu. Podľa správ od hasičov bolo zranených 29 ľudí, no nie sú v ohrození života.

Newyorský starosta Bill de Blasio potvrdil, že neďaleko miesta výbuchu na Manhattane polícia objavila aj možné druhé výbušné zariadenie. Podozrivý predmet sa našiel na 27. ulici medzi Šiestou a Siedmou avenue.

Našli aj ďalšie bomby

Správa o možnom útoku nastraženou náložou sa v súvislosti s výbuchom na Manhattane objavila niekoľko hodín po tom, podobné zariadenie – zrejme po domácky vyrobená rúrková bomba – explodovalo aj v štáte New Jersey.

V odpadkovom koši v blízkosti trate charitatívneho behu na pomoc príslušníkom americkej pechoty a námorníctva. Pri tomto výbuchu nebol nikto zranený. Organizátori z preventívnych dôvodov beh zrušili.

Foto: theguardian.com, tasr

FOTO: Na Manhattane explodovala bomba v smetnom koši, zranila 29 ľudí
9
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM