Webnoviny - Svet

Gáborík si na tréningu poranil koleno

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP

GREENBURGH 10. februára (WEBNOVINY) – Slovenský hokejový reprezentant v službách klubu zámorskej NHL New York Rangers Marián Gáborík nedokončil utorňajší tréning jazdcov pre zranenie pravého kolena. Onedlho 28-ročného rodáka z Trenčína (nar. 14. februára 1982) nešťastne korčuľou porezal gólman Rangers Henrik Lundqvist, keď sa Gáborík pokúšal preskočiť jeho vystretú nohu. „Najprv som si myslel, že si zo mňa robí žarty. Moja korčuľa zasiahla jeho koleno. Dúfam, že bude v poriadku,“ povedal Lundqvist. Neskôr s úľavou dodal: „Našťastie, nie je to nič vážne.“

Zatiaľ nie je jasné, či bude Gáborík môcť nastúpiť v stredajšom zápase proti Nashville. Priebežne šiestemu najproduktívnej­šiemu hráčovi tejto sezóny kanadsko-americkej profiligy (69 bodov za 35 gólov a 34 asistencii v 57 zápasoch) museli pri odchode z ľadu pomôcť. Gáboríkovo zranenie klubový lekár okamžite zašil, ostrostrelec nepotreboval röntgenové vyšetrenie. „Je to iba tržná rana,“ nechal sa počuť asistent trénera „jazdcov“ Jim Schoenfeld.

Marián Gáborík by mal byť jedným z ťahúňov slovenskej reprezentácie na blížiacom sa hokejovom turnaji v rámci zimných olympijských hier vo Vancouveri.

SITA, AP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM