Aktualizované Alexandra Kolínská Krimi

Nové info o tragickej nehode, kde vyhasli tri životy (†36,†2,†5): Takáto je verzia policajtov, FOTO!

Ďalšia veľmi smutná tragédia na cestách. Podľa polície došlo neďaleko zoologickej záhrady v Kavečanoch k zrážke auta s autobusom, pri ktorej vyhasli až tri ľudské životy.

Ilustračný obrázok k článku Nové info o tragickej nehode, kde vyhasli tri životy (†36,†2,†5): Takáto je verzia policajtov, FOTO!
Zdroj: Policajný zbor SR

Tragický štart do nového týždňa. V pondelok 15.6.2015 o 11:00 hodine došlo na Širokej ulici v Košiciach k tragickej dopravnej nehode. „Pri nej prišli o život 36-ročný Košičan a jeho dve malé deti,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

„Vodič (†36) z Košíc viedol osobné motorové značky Nissan Primera smerom k ZOO Košice Kavečany, pričom pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, v ľavotočivej zákrute zišiel s vozidlom mimo vozovku na nespevnenú trávnatú plochu. Následne prešiel do protismernej časti vozovky, kde pravou bočnou časťou vozidla narazil do prednej časti autobusu MHD, premávajúceho opačným smerom,“ povedala.

„Pri nehode vodič i jeho dvaja spolujazdci (†2,†5) utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahli. Vodič autobusu utrpel podľa predbežnej lekárskej správy zranenia (odreniny na rukách) bez PN. Na autobuse bola škoda vyčíslená na 15 000 eur, na vozidle 3 000 eur,“ dodala Mésarová.

Udalosť na mieste prevzala vyšetrovateľka kriminálnej polície v Košiciach, ktorá v danej veci začala trestné stíhanie pre zločin usmrtenie. Bližšie okolnosti, ako aj príčina vzniku dopravnej nehody, sú predmetom vyšetrovania.

V čase dopravnej nehody sa v autobuse MHD nachádzali dvaja cestujúci. Muži zákona v tejto súvislosti vyzývajú cestujúcich, ktorí videli priebeh udalosti a svojou svedeckou výpoveďou pomohli pri vyšetrovaní tejto tragickej nehody, aby sa prihlásili na ktoromkoľvek útvare PZ alebo na známom bezplatnom telefónnom čísle 158.

Foto: Tragická nehoda neďaleko košickej zoo, vyhasli tri ľudské životy (†36,†2,†
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM