Regióny

Informačno-poradenské centrum PSK: V tomto si na Slovensku drží prvenstvo

Informačno-poradenské centrum Prešovského samosprávneho kraja pomáha s možnosťami čerpania eurofondov. Podľa prieskumu spokojnosti je najlepšie na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Informačno-poradenské centrum PSK: V tomto si na Slovensku drží prvenstvo
Zdroj: Dnes24.sk

Informačno-poradenské centrum Prešovského samosprávneho kraja pre európske štrukturálne a investičné fondy (IPC PSK pre EŠIF) funguje dva roky a zabezpečuje odbornú pomoc a poradenstvo formou osobných, mailových a telefonických konzultácií, ako aj prostredníctvom organizovania informačných seminárov. Od svojho vzniku poskytlo centrum viac než 470 konzultácií. Aktuálne má vo svojej databáze takmer 360 subjektov, ktoré pravidelne informuje o vyhlásených výzvach v rámci jednotlivých operačných programov, aktualizáciách a vzdelávacích aktivitách. Informuje o tom hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Daša Jeleňová.

Záujem o poskytovanie konzultácií eviduje IPC z verejného, neziskového aj súkromného sektora. „Požiadavky sú pritom rôzneho charakteru. Od všeobecných, akými sú podmienky poskytnutia príspevku, kritériá oprávnenosti a merateľné ukazovatele, až po konkrétne, ktoré je potrebné niekedy konzultovať priamo s príslušnými riadiacimi, prípadne sprostredkova­teľskými orgánmi. Časté sú aj otázky k verejnému obstarávaniu a práci v systéme ITMS2014+ ,“ uviedla Jeleňová.

Za svojho pôsobenia sa IPC zaradilo medzi aktívne a vyhľadávané poradenské centrá pre poskytovanie včasných, aktuálnych a komplexných informácií pre potenciálnych žiadateľov a prijímateľov pomoci. „Dôkazom toho je aj nedávny prieskum spokojnosti zo strany verejnosti, v ktorom sa IPC Prešovského samosprávneho kraja umiestnilo na prvom mieste v rámci všetkých siedmich informačno-poradenských centier na Slovensku,“ dodala hovorkyňa.

foto: ilustračné

Zdroj: Prešovský samosprávny kraj
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM