Rôzne

Jej práce zaujali aj princa Charlesa. Humenčanka vytvára odevy, ktoré sú pastvou pre oči

Vlna trochu inak, farebnejšie, tvárnejšie, nápaditejšie. Takto vníma prírodný, v našich končinách na ručné práce obľúbený materiál Humenčanka Silvia Varčová.

Ilustračný obrázok k článku Jej práce zaujali aj princa Charlesa. Humenčanka vytvára odevy, ktoré sú pastvou pre oči
1
Galéria
Zdroj: Archív Silvia Varčová

Humenčanka Silvia Varčová vytvára kombináciou slovenského folklóru či tradičných škótskych vzorov s modernou farebnosťou a invenčnými kombináciami tašky, šály a odevy, ktoré sú hotovou pastvou pre oči.

"Počas štúdia textilného dizajnu na univerzite som nadobudla skutočné potešenie z vytvárania pletenín a textílií, ako aj v rozšírení si vedomostí o prírodných priadzach a trendoch. Inšpirovaním sa v tradičnej kultúre, či už slovenským folklórom alebo škótskym dedičstvom, som sa rozhodla preskúmať spôsob, akým si pletený odev želá byť niečím viac, ako každodenným šatstvom, ako sa rozvinúť do niečoho bujnejšieho, spletitejšieho a krásnejšieho,” priblížila S. Varčová.

Silvia vyštudovala textilný dizajn na Scottish Bordrs Campus, Hariot Watt University. A práve počas prezentovania záverečných prác očarila svojimi výrobkami dokonca aj princa Charlesa, následníka britského trónu.

Vďaka prvenstvu v študentskej súťaži tiež stážovala v spoločnosti zaoberajúcej sa výrobou tradičných škótskych golfových odevov so 135-ročnou tradíciou.

Meniť textilné materiály na odevy začala v 12 rokoch, jej vášeň pre pleteniny sa odzrkadľuje v snahe dodať pletenému dizajnu “sochársku”, trojrozmernú krásu.

Jej práce si môžete prísť pozrieť od piatku 22. novembra do priestorov NERV platformy na Laboreckej ulici v Humennom. Vernisáž výstavy Pop a Knit je o 18:00 hod.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Humenčanka Silvia Varčová vytvára jedinečné pletené odevy
1
Galéria
Zdroj: Archív Silvia Varčová

Na archívnej fotke: Silvia Varčová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM