Aktualizované Správy

Rýchly spád v kauze nezvestnej študentky: Obvineného z nechutného činu vzali do VÄZBY

Vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie do väzby obvineného 54-ročného I. P. v kauze nezvestnej študentky. V sobotu popoludní sa tak aj stalo, muž ide do väzby.

Ilustračný obrázok k článku Rýchly spád v kauze nezvestnej študentky: Obvineného z nechutného činu vzali do VÄZBY
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Krajský policajný hovorca Michal Szeiff dodal, že spisový materiál bol v piatok (15. 9.) predložený službukonajúcemu prokurátorovi Krajskej prokuratúry Bratislava.

Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a citlivosť prípadu polícia bližšie informácie neposkytla.

Ide do väzby

„V prípade 22-ročnej študentky, ktorá bola nezvestná, vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky na základe doposiaľ vykonaných dôkazov dňa 15. 9. 2023 vzniesol obvinenie pre zločin znásilnenia 54-ročnému I. P. z Bratislavy. V prípade preukázania viny páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov,“ uviedol hovorca.

Súd v sobotu popoludní napokon obvineného 54-ročného muža vzal do väzby. Podľa medializovaných informácií má ísť o takzvanú preventívnu väzbu. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné. Obvinený si podľa portálu Aktuality.sk ponechal lehotu na podanie sťažnosti.

Počas vyšetrovania bolo podľa Szeiffových slov vykonaných viacero domových prehliadok za účelom zabezpečenia dôkazov, ako aj prehliadok iných priestorov a ďalších zaisťovacích úkonov.

Poďakovanie polície

Bratislavská krajská kriminálka zároveň poďakovala všetkým, ktorí jej v priebehu štyroch dní od začatia trestného stíhania poskytli spoluprácu a pomoc, na základe ktorej sa podarilo páchateľa identifikovať a zadržať.

Polícia prijala oznámenie o nezvestnosti 22-ročnej študentky v nedeľu (10. 9.). Vypátrať sa ju podarilo v pondelok (11. 9.) ráno. Študentku našli v bezvedomí a intoxikovanú pri nemocnici v bratislavskej Petržalke.

archívne foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM