Tlačové správy

Kde môžete ušetriť, keď rozbiehate svoj podnik

Každý začínajúci podnikateľ sa zaujíma o možnosti, kde ušetriť. Niektoré spôsoby šetrenia sú dobré a na iné by mal zabudnúť. Rozhodne nikdy nešetrite na miestach, kde to pocíti váš zákazník alebo kvalita vašich služieb.

Ilustračný obrázok k článku Kde môžete ušetriť, keď rozbiehate svoj podnik
Zdroj: TASR

To je cesta do pekla. Optimalizovať môžete aj na iných miestach, kde to bude prospešné pre vás a aj pre vašu firmu. Ušetrené peniaze, môžete investovať do ďalšieho rozvoja. Už pred zapísaním sídla spoločnosti do obchodného registra, by ste mali mať v hlave akú-takú predstavu, že ktoré náklady sa budete snažiť stlačiť dole. A kde teda môžete ušetriť značnú sumu?

Nepotrebujete kanceláriu? Neprenajímajte si ju

Nie každý podnikateľ potrebuje kancelárske priestory, no každý musí mať zapísané sídlo spoločnosti v obchodnom registri. No nie všetci sú vlastníkmi nehnuteľností, ktorých adresu môžu použiť ako sídlo svojej firmy, a preto si prenajímajú drahé kancelárie za niekoľko stoviek eur mesačne. Nevyhadzujte peniaze zbytočne z okna. Prenajmite si virtuálne sídlo, neplaťte za priestor, ktorý nepotrebujete, plaťte iba za adresu, ktorú používate ako sídlo svojej spoločnosti a ušetrite stovky eur mesačne.

Ušetriť môžete aj na tlači

Tlačíte stovky strán týždenne či denne? Ušetrite na tlači. Nebojte sa investovať do kvalitnej laserovej tlačiarne. Keď si prepočítate cenu jednej strany v pomere k počiatočnej investícii, budete veľmi príjemne prekvapený, ako výhodne ste nakúpili. Značkové laserové tonery dokážu vytlačiť aj viac ako 7-tisíc strán na jeden zásobník a nemusíte sa obávať, že vám toner zaschne.

Obmedzte osobné schôdzky

Každý sa chce dnes stretávať osobne, dobre, prečo nie. Osobný kontakt je dôležitý. Často sa však stáva, že cestujete niekoľko hodín, zabijete čas, miniete peniaze na dopravu a zo schôdzky sa stane 10 minutové stretnutie, ktoré ste pokojne mohli vyriešiť po telefóne. Snažte sa vyriešiť problémy cez telefón, mail alebo Skype. Ušetríte peniaze a zároveň aj čas.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM