Lucia Lauková Rôzne

Koncom týždňa dorazí výrazné ochladenie: Pripravte sa na snehovú nádielku

Cez víkend by ste už na cesty nemali vyraziť bez zimných pneumatík. Teploty sa budú pohybovať okolo bodu mrazu a očakáva sa aj sneženie.

Ilustračný obrázok k článku Koncom týždňa dorazí výrazné ochladenie: Pripravte sa na snehovú nádielku
Zdroj: TASR

O zmenu počasia sa podľa iMeteo postará prechod studeného frontu, ktorý počas piatka postúpi našim územím. „Tento studený front prinesie počas piatka zrážky a za ním príde avizovaná zmena,“ uvádza portál.

Cez víkend má podľa predpovedí napadnúť aj sneh. „Do našej oblasti sa totiž po prechode studeného frontu prepadne veľmi studený vzduch od severu a začne klesať hranica sneženia,“ dodáva iMeteo.

Studená sobota

V sobotu nás podľa vyhliadok čaká pomerne studený deň a oblačné až zamračené počasie s prehánkami, ktoré by aj v nižších polohách mali byť snehové.

„Denné teploty sa prepadnú na 0 až +7 °C a v nedeľu bude ešte chladnejšie. Teploty sa dostanú maximálne na –1 až +5 °C, no v nedeľu by sa malo vyčasiť a zrážky sa neočakávajú,“ predpovedá portál.

Sneženie od 300 m.n.m

Ďalšia vlna zrážok nás podľa iMeteo čaká v priebehu pondelka. Pripraviť by sme sa mali na zamračené počasie s dažďom, pričom od výšky 300 m n.m. bude snežiť.

Vyčasiť sa má v utorok, ale teploty by sa mali ešte viac prepadnúť. Nasledujúce dni tak podľa iMeteo prinesú výraznú zmenu počasia a prvý závan zimy.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM