Alexandra Kolínská Krimi

Krádež nafty Košičanom nevyšla: Palivo striekalo na všetky strany a navyše, aha kto ich načapal!

V rukách mužov zákona skončila dvojica Košičanov. Podľa slov polície sa vlámali sa do palivovej nádrže nákladiaka. Všetko sa ale skončilo inak, ako chceli darebáci.

Ilustračný obrázok k článku Krádež nafty Košičanom nevyšla: Palivo striekalo na všetky strany a navyše, aha kto ich načapal!
Zdroj: TASR

Gelnickí policajti z prečinov krádeže a poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch Košičanov vo veku 27 a 33 rokov. „Tí v nedeľu po polnoci na odstavnej ploche pri uhoľných skladoch v obci Mníšek nad Hnilcom (okr. Gelnica) prišli k odstavenému nákladnému vozidlu značky Scania a následne sa vlámali do palivovej nádrže, pričom ich prichytil majiteľ vozidla,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

„Obvinení najprv prerezali hadicu k nádrži a potom na nádrži vytvorili otvor. Nafta však z hadice striekala na všetky strany a rozliala sa na zem. Odcudzením nafty a poškodením nádrže vznikla majiteľovi škoda vo výške najmenej 2 172 eur,“ povedala.

Ako ďalej dodala, vzhľadom na to, že obvinení boli za taký čin predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdení, v tomto prípade im hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM