Rôzne

KURIOZITA DŇA: Dievča, ktorému nikto neverí, že sa nenarodilo s korčuľami na nohách

Má len desať rokov a už ju obdivuje celý svet. Ruska Sofia Bogdanovová má také šikovné nohy, že sa vám pri jej vystúpení zatají dych.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Dievča, ktorému nikto neverí, že sa nenarodilo s korčuľami na nohách
Zdroj: Facebook

Úžasné dievčatko ďalekej Moskvy. Takto desaťročnú Sofiu Bogdanovovú počastoval New York Times. Mladá korčuliarska freestylistka si za poslednú dobu získala milióny fanúšikov po celom svete a všeobecný obdiv. Možno je až zarážajúce, že stále „jazdí“ za amatérsky tím.

PREČÍTAJTE SI: Hra, pri ktorej ide o zábavu i život! Pokémoni po čase opäť útočia a darí sa im to

Talentované dievča udivilo na mnohých freestylových súťažiach v disciplíne slalom, ktorý je vysoko technickou disciplínou, pričom prihliada na množstvo prevedených trikov v tzv. „priestore medzi líniami“. Ten je ohraničený 50 až 120 cm od seba vzdialenými kužeľmi, pričom sa pretekár snaží predviesť čo najviac kúskov. Čím sú náročnejšie a ich prevedenie kvalitnejšie, tým je aj celkové bodové ohodnotenie vyššie.

Sofia v roku 2015 vyhrala majstrovstvá Ruska vo freestyle slalome, po spopularizovaní vlastnej osoby sa ocitla aj na mnohých benefičných či komerčných podujatiach, vystupovala v reklamách a v USA jej dokonca ponúkli možnosť študovať.

Sofia Bogdanovová - freestyle
1
Galéria
Sofia Bogdanovová - freestyle korčuľovanie
7
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM