Aktualizované Rastislav Búgel Rôzne

Ľadové medvede pod Zoborom pomôžu Sabínke (2): Stretnutie otužilcov okorení vystúpenie záchranárskych psov!

Už čoskoro sa na nitrianskej Hangócke stretnú ľadové medvede. Obľúbené podujatie príde v nadchádzajúcom ročníku s novinkami.

Ilustračný obrázok k článku Ľadové medvede pod Zoborom pomôžu Sabínke (2): Stretnutie otužilcov okorení vystúpenie záchranárskych psov!
Foto: Rastislav Búgel

Ľadové medvede sa stretnú v nedeľu 10.januára na tradičnom mieste – pri jazere Hangócka v Nitre. Zraz a registrácia otužilcov je na programe od 12.30 hodiny pred budovou PKO. Návštevníkov čaká pri Hangócke program na pódiu. Odštartovať by mal o 13.30 hodine.

Organizátori si pripravili aj zaujímavé novinky. „Tento rok sme sa rozhodli (a verím, že sa na tom už nič nezmení) okoreniť program nevšedným vystúpením záchranárskych psov! Nielen na suchu, ale hlavne vo vode. Z niektorých otužilcov sa stanú figuranti a spolu s hafanmi budú pre ľudí predvádzať záchranu topiaceho sa,“ informuje jeden z organizátorov Marek Pozdech.

Už v minulosti sa nitrianske stretnutie ľadových medveďov spájalo s dobročinnými akciami. Ani tentoraz tomu nebude inak. “Tento raz sme si vybrali dvojročnú Sabínku Fajnorovú, ktorá od narodenia trpí hypotóniou. Pre toto dievčatko sme už robili jednu zbierku v marci, keď sme organizovali akciu na Duchonke. Keďže Sabínka nám akosi prirástla k srdcu, chceme jej pomôcť opäť aj preto, lebo od jej mamy Zuzky máme informácie, že rehabilitácie jej pomáhajú, ale stoja nemálo peňazí,“ informuje Marek Pozdech.

Ľudia tak budú mať možnosť Sabínke pomôcť rôznymi spôsobmi: dobrovoľnou finančnou zbierkou, kúpou čaju, medoviny, medovníkových srdiečok, charitatívneho kalendára a prinesením vrchnáčikov z plastových fliaš. “V prípade dobrého zdravotného stavu máme prísľub, že Sabínka príde aj s rodičmi priamo na akciu,“ informuje jeden z organizátorov stretnutia otužilcov Marek Pozdech.

Vyvrcholenie programu bude o cca 14.30, kedy Hangócku zaplnia otužilci z celého Slovenska. Akcia sa po prvýkrát uskutoční s novým názvom Ľadové medvede spod Zobora.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM