Boris Macko Zo Slovenska

Malej šachistke z Lučenca odvaha nechýba. Naraz vyzve 9 osobností mesta a regiónu

Lucka Kapičáková patrí vo svojom veku k obrovským šachovým talentom Slovenska. Už o pár dní si zmeria sily aj s nezvyčajnými súpermi.

Ilustračný obrázok k článku Malej šachistke z Lučenca odvaha nechýba. Naraz vyzve 9 osobností mesta a regiónu
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Lučenčanka Lucka sa onedlho opäť prevedie. Len 9 – ročná Majsterka EÚ, Slovenskej republiky, dvojnásobná Majsterka SR a víťazka viacerých zahraničných i domácich turnajov si 10. marca zmeria sily s osobnosťami mesta a regiónu Lučenec.

V lučeneckej Redute odohrá šachovú simultánku na 9 šachovniciach proti významným osobnostiam mesta a regiónu Lučenec. Po ukončení simultánky Lucka rada odpovie na otázky v súvislosti s jej šachovou kariérou.

„Lucka bude mať deväť súperov kvôli tomu, že má deväť rokov. Pred rokom ich mala osem,“ prezradila mama nádejnej šachistky Monika Kapičáková.

Len pre zaujímavosť, Lucka bude hrať simultánne s primátorkou Lučenca Alexandrou Pivkovou, viceprimátorom Pavlom Baculíkom, či riaditeľom lučeneckej nemocnice Júliusom Július Höfferom. Jedným z ďalších je aj stredoškolský profesor Štefan Csák, ktorý ako jediný pred rokom Lucku porazil.

„Preto sme ho priateľsky podpichli, že na odvetu musí prísť. Všetci, ktorí sú pozvaní, buď vedia hrať šach, alebo ovládajú aspoň jeho základy,“ dodala Luckina mama. Každý, kto je zvedavý, ako malá šachistka zvládne deväť súperov súčasne, môže prísť 10. marca 2017 o 15:00 do Kaviarne Lehár v lučeneckej Redute.

Pozrite si trofeje malej Lucky v našej galérii!

V OBRAZOCH: Majsterka EÚ v šachu Lucka Kapičáková je z Lučenca
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM