Aktualizované Lucia Lauková Zo Slovenska Politika

Matovič vytiahol VÁŽNE obvinenia: Tvrdí, že Sulík slúžil Haščákovi

Igor Matovič vytiahol na tlačovej konferencii údajný prepis komunikácie Richarda Sulíka s Jaroslavom Haščákom.

Ilustračný obrázok k článku Matovič vytiahol VÁŽNE obvinenia: Tvrdí, že Sulík slúžil Haščákovi
Zdroj: Facebook.com/OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti

Hnutie OĽANO a priatelia na tlačovej besede s názvom „Ako mafia upláca politikov“ zverejnilo mimoriadne závažné obvinenia voči strane SaS.

Matovič tvrdí, že má dôkazy „o korupcii najvyšších štátnych predstaviteľov“. Richarda Sulíka obvinil, že hájil záujmy Penty a slúžil Jaroslavovi Haščákovi. "Kopali za mafiu priamo na zasadnutí vlády,“ vyhlásil Matovič.

Svoje tvrdenie opiera o údajný prepis zo zálohy telefónu Richarda Sulíka z októbra 2020. Matovič tvrdí, že má k dispozícii komunikáciu Richarda Sulíka s Jaroslavom Haščákom. „Zverejňujem ju vo verejnom záujme,“ dodal Matovič.

Najväčšie odhalenie má podľa Matoviča súvisieť s návrhom z roku 2020 dofinancovať Všeobecnú zdravotnú poisťovňu, s ktorým SaS nesúhlasilo. „Zrazu bojoval proti tomu, aby sme pomohli štátnemu podniku a hovoril, že jedine vtedy to môžeme urobiť, ak zároveň rovnakým dielom pomôžeme aj súkromným zdravotným poisťovniam,“ hovorí Matovič.

Vyhlásenie Richarda Sulíka

Krátko po týchto obvineniach predstúpil Richard Sulík pred novinárov. K pravdivosti komunikácie medzi ním a šéfom Penty sa jednoznačne nevyjadril.

„Ja sa nebudem vyjadrovať k obsahu môjho mobilu,“ reagoval Richard Sulík. Tvrdí, že ani strana SaS ani on nemá korupčné škandály. Na otázky novinárov odmietol odpovedať.

Vyjadril sa k vecnej stránke, ktorá sa týkala dofinancovania poisťovní. „My sme povedali, že toto je veľmi zlé riešenie naliať 300 miliónov eur do VŠZP. Áno tie peniaze prídu k dobru len poistencom, ktorí sú vo VŠZP, tých je 3,5 milióna. Máme ale ďalšie 2 milióny poistencov, ktorí sú v súkromných poisťovniach a tí by z dotácie nemali nič,“ vysvetľuje Sulík.

Prepis údajnej komunikácie, ktorú na tlačovke zverejnil Igor Matovič, nájdete pod článkom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM