Monika Gécziová Regióny

Milovníci koní a poľovníctva, zbystrite: Neďaleko Bardejova sa chystajú slávnosti

Víkend sľubuje krásne počasie, a tak sa možno posledné teplé dni babieho leta oplatia stráviť vonku. Hubertove slávnosti len kúsok od Bardejova sú na to ako stvorené.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci koní a poľovníctva, zbystrite: Neďaleko Bardejova sa chystajú slávnosti
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

v sobotu 13. októbra sa všetci milovníci koní, poľovníctva či chutných poľovníckych špecialít môžu tešiť. Stačí vyraziť do neďalekej obce Stebnícka Huta, kde sa na Slnečnom majeri budú konať Hubertove poľovnícke slávnosti.

Program začne už o jedenástej hodine slávnostným otvorením. O pol dvanástej bude pokračovať Svätohubertskou sv. omšou s poďakovaním za dary zeme. No a o trinástej sa môžete tešiť na samotnú Hubertovu jazdu, čiže konský sprievod na dvore.

O štrnástej hodine vystúpia lesničiari s poľovníckymi signálmi Bonitácia a pripravená je aj klubová výstava psov. O 16:30 hodine bude prebiehať vyhodnotenie súťaže vo varení poľovníckeho guľášu a o pol hodinu neskôr môžete dúfať v šťastie pri žrebovaní tomboly.

V rámci celého dňa si tiež budete mať možnosť pozrieť výstavu poľovníckych trofejí a preparovanej zveri. Chýbať nebude ani hudobné vystúpenie či stánky s poľovníckou tematikou. Detičky potešia hry a súťaže a hladošov občerstvenie a poľovnícke špeciality.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM