Aktualizované Rastislav Búgel Zo Slovenska

Ministerka Dolinková to poriadne SCHYTALA! Pre jedinú FOTO sa do nej pustila aj primárka

Primárka skritizovala ministerku zdravotníctva. Kvôli fotke mohla ohroziť predčasne narodené dieťa!

Ilustračný obrázok k článku Ministerka Dolinková to poriadne SCHYTALA! Pre jedinú FOTO sa do nej pustila aj primárka
Zdroj: Facebook.com/Zomri/Zuzana Dolinková

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková sa na sociálnej sieti pochválila fotografiou. Záber ju zachytával, ako stojí vedľa inkubátora a na rukách drží predčasne narodené bábätko.

Fotografia, ktorá pobúrila aj primárku

Fotografia mala vzniknúť v popradskej nemocnici. Ministerka mala na sebe oblečené šaty a rozpustené vlasy. Po nejakom ochrannom odeve nebolo ani stopy.

Pod príspevkom na Facebooku sa okamžite strhla vlna kritiky. Ľudia upozorňovali na fakt, že predčasne narodené deti vyžadujú mimoriadne opatrný prístup.

Fotografiu už na stránke ministerky Dolinkovej nenájdete.

Nahnevaná reakcia

Na záber reagovala aj Vanda Chovanová, primárka Oddelenia neonatologickej intenzívnej medicíny v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach.

„Pani ministerka, nabudúce poprosíme, na minimalizovanie rizika infekcie u predčasniatka, aby ste si dali jednorazový plášť a zložili prstene a hodinky. Tak, ako to my neonatológovia učíme rodičov, sami seba a každého, kto prichádza s predčasne narodeným bábätkom do kontaktu. Tak dík,“ napísala primárka.

Podľa Chovanovej však chyba nastala hlavne na strane personálu nemocnice. Upozornila na to v ďalšom komentári pod fotografiou.

Hoci ministerka už spornú fotografiu stiahla, upozorňuje na ňu napríklad známa satirická stránka Zomri alebo moderátor Rastislav Iliev.

Čo na to ministerstvo?

„Počas návštevy nemocnice sa ministerka riadila a plne rešpektovala odporúčania zdravotníckeho personálu tak, ako sa to deje pri každej takejto návšteve. O akýchkoľvek skutočnostiach či obmedzeniach súvisiacich s návštevou zdravotníckeho zariadenia sa vždy vopred dôkladne informuje v danom zariadení,“ priblížili z komunikačného oddelenia rezortu.

Ministerstvo mrzí, že napriek dodržaniu pokynov vznikla v súvislosti s návštevou nemocnice takáto reakcia. „Ministerka by nikdy nekonala tak, aby došlo k ohrozeniu zdravia pacienta,“ dodalo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Dobré ránko, toto zaberie lepšie ako káva

Posted by Zomri on Thursday, January 25, 2024
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM