Ľubomír Hudačko Zo Slovenska

Kežmarčanka Romana ide do toho: Po titule na Miss Spiša si trúfa aj na celoslovenskú, FOTO

Pred rokom vyhrala súťaž krásy Miss Spiša, teraz bude mať ambície aj počas finále Miss Slovensko. Romana tvrdí, že ich 12-tka nepozná pojem rivalita.

Ilustračný obrázok k článku Kežmarčanka Romana ide do toho: Po titule na Miss Spiša si trúfa aj na celoslovenskú, FOTO
13
Galéria
Zdroj: Peter Stas/Miss Slovensko

Romana Ugrayová z Kežmarku študuje na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove odbor predškolská a elementárna pedagogika.

Odmalička sa venuje tancu a v súčasnosti tanec aj vyučuje.

V rozhovore pre Dnes24.sk prezradila viac aj o tom, ako s priateľmi založila neziskový projekt a podcast, kde sa venuje témam súvisiacich s vnímaním LGBTI.

Akým spôsobom sa pripravujete na finále Miss Slovensko, čo všetko musíte absolvovať?

Na finále sa pripravujeme naozaj zodpovedne. Celý tím rodiny Miss Slovensko sa snaží, aby sa z nás stali elegantné dámy.

Či už v pohybovou prípravou a nacvičovaním chôdze s úžasným Petrom Varadym, alebo mediálnymi a komunikačnými tréningami so Saškou Pavlovič Hlinkovou a ďalšími ľuďmi z tímu.

Máme za sebou niektoré sústredenia, ktoré boli náročné, ale zároveň nádherné.

Máme možnosť učiť sa a zdokonaľovať sa prostredníctvom rôznych seminárov a workshopov, ako sa starať o svoje telo, vyjadrovanie, zdravé stravovanie, spôsoby, etiketu a ďalšie. Čakajú nás ešte sústredenia, na ktoré sa veľmi teším a samozrejme aj na to, čo sa opäť naučím.

Našli ste si medzi finalistkami aj dobré kamarátky, či skôr ide medzi vami o rivalitu?

Musím povedať, že naša 12-tka nepozná pojem rivalita. Od prvého sústredenia sme si neskutočne sadli ako kamarátky a pomáhame si navzájom.

Ak má niektorá zlý deň, snažíme sa jej ho zlepšiť, stáť jedna pri druhej.

Mali sme aj komunikačný workshop s riaditeľom Michaelom Kováčikom, a tam vyšli aj slzy, smiech, ale hlavne tam bolo cítiť ten pocit bezpečia, pretože my vieme, že už sme svoje.

Čo je na prípravách tohto podujatia najťažšie?

Určite asi pre organizátorov je najnáročnejšie nás dokonale pripraviť, zabezpečiť všetko potrebné na finále.

Pre nás súťažiace asi byť zodpovedné, snažiť sa, učiť sa a venovať energiu a pozornosť tomuto projektu, pracovať na sebe, obetovať veľa času, aby sme dosiahli vyžadovaný efekt.

Ak si dobre pamätáme, už ste vyhrali Miss Spiša. Veríte si na víťazstvo aj teraz?

Áno, pred rokom som vyhrala súťaž krásy Miss Spiša. V podstate ani v tejto súťaži som veľmi nevenovala svoju celú pozornosť na výhru.

Užívala som si daný moment, partiu úžasných dievčat, organizátorov. Možno tým, že každej jednej som priala výhru, nerobila napriek, ako si to každý predstavuje v týchto súťažiach, tak sa to vyplatilo.

Túto taktiku prinášam so sebou aj na Miss Slovensko a som si istá, že každá jedna z nás si tú výhru zaslúži.

Hovorí sa, že východniarky sú najkrajšie ženy na Slovensku, resp. na svete. Čo si o tom myslíte?

Myslím si, že všeobecne Slovenky patria k najkrajším ženám na svete.

Naše slovanské korene v nás vyvolávajú pocit, slobody, čistoty. Vždy budem hrdá na to, že som Slovenka, pretože s našou krásou sa spája aj nádherná kultúra.

Taktiež, budem hrdá aj na to, že pochádzam spod štítov Tatier a musím povedať, že naozaj sa tu skrývajú nádherné slečny.

Čo máte na Prešove najradšej? Zvyknete tu tráviť viac času, keďže tu študujete?

V Prešove trávim v kvôli škole veľa času a čo tu mám najradšej? Asi svoje úžasné spolužiačky, ktoré sú tu vždy preto, aby mi pomohli, zabavili a trávili so mnou čas.

No cítim, že toto mesto nie je stvorené práve pre moju “rebelskú“, voľnú dušu a sny, ktorým by som sa chcela naplno venovať.

Preto rozmýšľam o sťahovaní do väčšieho mesta.

Láka ma Bratislava, pretože som sa tam našla, čiže moje kroky budú smerovať práve tam.

Aká profesia vám je blízka okrem podcastu k téme LGBTI? Viete nám priblížiť, čo je jeho cieľom a ako tento nápad vznikol?

Náš neziskový projekt sme založili počas pandémie, kedy sme všetci sedávali doma. Bol to spontánny nápad, zavolať si na platforme Clubhouse. Keďže odmalička ma priťahovala táto komunita práve v spojení s tancom, módou, modelingom, chcela som byť ešte v hlbšom spojení.

Začali sme volávať častejšie, volať hostí ako Luciu Plavákovú, pána Ondreja Prostredníka a venovali sme sa aj hlbším politickým témam.

Moje miesto v tomto projekte a komunite sa nazýva ally – spojenec, pretože chcem dokázať, že aj keď nepatríte priamo do tejto komunity, stále im viete pomáhať, akceptovať a možno získať rešpekt od cudzích ľudí.

Zažili ste počas sústredenia, alebo príprav na finále doposiaľ aj niečo vtipné, alebo kuriózne/netra­dičné?

Jedným z najkrajších zážitkov pre mňa osobne bola návšteva divadla Broadway v Prahe. Nikdy som nezažila tak krásny koncert v spojení s mojimi obľúbenými piesňami môjho detstva.

Vyvolalo to vo mne nezabudnuteľný zážitok, ako celé Miss Slovensko.

Stalo sa nám samozrejme mnoho smiešnych vecí, kedy sme prepukli v smiech ale to si nechávame baby pre seba. Budete mať ešte dosť času nás spoznať.

A vo fotogalérii si pozrite aj zábery Romany Ugrayovej aj s ďalšími súťažiacimi, ktoré o Miss Slovensko zabojujú 24. júna.

Objektívom: O Miss Slovensko zabojuje aj atraktívna východniarka Romana
13
Galéria
Zdroj: Peter Stas/Miss Slovensko

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM