Stanislav Černák Rôzne

Mladí Zvolenčania ohúrili porotu: Ak si pozriete tento film, cesta do práce už nebude to čo bývala :)

Dvojica mladých talentovaných študentov zo Zvolena nedávno uspela v krajskej súťaži amatérskych filmov. Ich krátkometrážny snímok zaujal porotu natoľko, že vyhrali.

Ilustračný obrázok k článku Mladí Zvolenčania ohúrili porotu: Ak si pozriete tento film, cesta do práce už nebude to čo bývala :)
Zdroj: Dnes24.sk

Jakub Masarik a Ivan Kuchárik natočili krátky film nazvaný Cesta. S ním zabodovali pred odbornou porotou v zložení Marcela Plítková, Roman Varga a Martin Károly na celej čiare, keď vyhrali súťaž Cineama, teda krajskú súťaž amatérskych filmov. V našej videogálerii si Cestu a aj ich druhý snímok Šum môžete pozrieť aj vy.

Váš krátkometrážny film Cesta zaujal porotu Cineama v krajskej prehliadke amatérskych filmov natoľko, že ste sa stali jej víťazmi. Priblížte nám túto súťaž a prečo ste sa do nej prihlásili?

I.K.: Cineama je najprestížnejšia súťaž amatérskych filmov na Slovensku. Prvýkrát sme sa do súťaže prihlásili minulý rok, náš hlavný dôvod bol aspoň to skúsiť a vziať si nejaké rady od posudzujúcej poroty. Vtedy sme sa prihlásili s filmom Šum. Nečakali sme, že film bude mať až taký úspech a že nás donesie až do celoštátneho kola. Po prvej Cineame sme spravili myslím krok vpred a film Cesta je o niečo lepší, tak sme sa rozhodli zapojiť sa aj tento rok.

J.M.: Bola tam aj istá zvedavosť. Zistili sme ako to prebieha na takej súťaži, aké filmy nakrúcajú iní ľudia, ako sa odborná porota pozerá na amatérsku tvorbu.

Čakali ste, že váš film zvíťazí?

I.K.: Nečakal som, že získame prvé miesto v našej kategórii, takže výhra ma potešila. Aj to je pre mňa úspech.

J.M.: Po minuloročnom nečakanom úspechu filmu Šum sme sa snažili zopakovať postup do celoštátneho kola, ale postup z prvého miesta je naozaj prekvapením, samozrejme príjemným (úsmev).

Podrobnejší rozhovor s dvojicou talentovaných zvolenských filmárov, v ktorom sa dozviete zaujímavé informácie zo zákulisia vzniku tohto filmu.

Foto: YouTube

Víťazný film Cesta od mladých Zvolenčanov. Pozrite si aj Šum
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM