Slávka Kellová Regióny

Mladík z Liptovského Mikuláša: V Nemecku prišiel na slovenský recept na úspech

O tomto 28-ročnom mladíkovi ešte budeme počuť. Peter Jurečka, rodák z Liptovského Mikuláša, pracuje v nemeckom Ludwigshafene v centrále priemyselného gigantu BASF, kde zaviedol úspešný systém plánovania agrochemickej divízie a pomohol tak k jeho efektívnejšiemu fungovaniu.

Ilustračný obrázok k článku Mladík z Liptovského Mikuláša: V Nemecku prišiel na slovenský recept na úspech
Foto: Slávka Kellová

Vďaka Petrovmu nápadu má centrála lepší prehľad o svojich skladových zásobách a výrobe a tak dokáže spoločnosť, ktorá zamestnáva viac ako 111 000 ľudí, fungovať oveľa efektívnejšie. Zavedením nového systému 28-ročného Mikulášana, vie spoločnosť s ročným obratom 74 miliárd eur, zladiť oblasť predaja, výroby, financií a marketingu.

Na zavedenie obrovských zmien dozeral Jurečka osobne v pobočkách agrochemickej divízie BASF v európskych krajinách aj štátoch Južnej Amerik, vo veľkých štátoch Ázie, Austrálii, na Novom Zélande či vo väčšine vyspelejších krajín Afriky. „V prvej fáze projektu som riadil zmeny pre Indiu, USA, Brazíliu, Nemecko a Taliansko,“ tvrdí úspešný Slovák pre portál HN online.

Pred vstupom do tohto gigantu pracoval Peter ako konzultant v poradenských spoločnostiach ešte počas vysokoškolských štúdií a stále sa vzdeláva. Nedávno dokončil v Prahe doktorát z podnikovej ekonomiky. Teraz študuje paralelne dve školy zamerané na obchod v Paríži a v Nemecku.

A aký je jeho recept na úspech? „Kvalitné vzdelanie a znalosť jazykov sú základ. Majte hlavu otvorenú novým nápadom a držte krok s poslednými trendmi. Nebojte sa prinášať inovatívne návrhy a prevziať osobnú zodpovednosť za ich realizáciu,“ radí Jurečka v závere rozhovoru pre spravodajský portál.

Foto: HN online

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM