Soňa Vanovčanová Regióny Zo Slovenska

Mladý umelec vdychuje život žilinským uliciam: Z ponurých podchodov takáto nádhera, FOTO

Výjavy z našich hôr či slovenské hrady na stenách predtým tmavých podchodov. Pre mladého street art umelca boli ponuré kúty Žiliny výzvou. Výsledok je skvelý.

Ilustračný obrázok k článku Mladý umelec vdychuje život žilinským uliciam: Z ponurých podchodov takáto nádhera, FOTO
12
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová

Každý deň kráčame mestom do práce, k lekárovi alebo na prechádzku s deťmi či na nákupy. Chtiac – nechtiac míňame sprejmi zohyzdené, studené, plagátmi polepené plochy. Vďaka mladému talentu to ale v niektorých kútoch mesta neplatí.

Nová tvár žilinských podchodov

Pod rukami Denisa sa zo žilinských podchodov stávajú vkusné umelecké diela v štýle street artu. V týchto dňoch bude dokončený ďalší z podchodov, tentokrát na sídlisku Vlčince.

Nápad kvituje aj poslankyňa za mestskú časť Žilina – Vlčince, Iveta Martinková. Ako vysvetlila Martinková, predtým, než začal mladý umelec prezentovať svoj talent na stenách podchodu na Nanterskej ulici, dostal súhlasy od vlastníkov aj povolenie od spoločnosti, ktorá tzv. ,,čínsky múr" spravuje. „Pretvárame nepekné verejné priestory na nádherné, radosťou a energiou sršiace miesta. Takým budú aj podchody, ktoré chceme postupne skrášľovať,“ skonštatovala Martinková.

Pastelky vymenil za sprej

Podľa slov mladého umelca Denisa stojí za rozvojom jeho talentu mama. Už ako prvák na základnej škole zožal prvé úspechy vo výtvarných súťažiach. No lákali ho aj iné výtvarné smery, a tak v dvanástich rokoch vymenil pastelky za spreje.

Denis vyštudoval umeleckú školu v Žiline a momentálne pokračuje v štúdiu umenia na vysokej škole. V meste umelec pretvoril viacero verejných plôch, napríklad podchod v mestskej časti Žilina – Budatín, no zároveň mal možnosť prezentovať sa aj na súkromných plochách v Rudine, Krásne nad Kysucou či v mestskej časti Žilina – Závodie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM