Zo Slovenska

MOJA PEŇAŽENKA: Od pondelka platíme za plyn menej. Ako sa zmenia ceny?

Plyn na Slovensku zlacnie, domácnosti by tak mohli ročne ušetriť aj desiatky eur. O znížení cien rozhodol štátny Úrad pre reguláciu sieťových odvetví.

Ilustračný obrázok k článku MOJA PEŇAŽENKA: Od pondelka platíme za plyn menej. Ako sa zmenia ceny?
Zdroj: TASR

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví znížil maximálnu cenu pre domácnosti v ročnom priemere o 4,87 percenta. Čo bude znamenať v praxi?

Ročné úspory

Domácnosti, ktoré využívajú plyn takmer výlučne na varenie (tarifa D1), by mali v ročnej platbe ušetriť 1,07 eura. Rodiny, ktorým slúži plyn na varenie a ohrev vody (tarifa D2), zaplatia ročne o 21,84 eura menej.

Najviac získajú tí, ktorí plynom aj kúria – ročná úspora by mala dosiahnuť 51,78 eura. Priemerná ročná cena za dodávku plynu malým podnikom pri ročnom prepočte klesne o 6,59%.

Prečítajte si aj: MOJA PEŇAŽENKA: Chystáte sa na vodičák? Pripravte sa, že siahnete hlbšie do vrecka

Ako môžete ušetriť?

Pri výpočte cien za plyn vám môže pomôcť cenová kalkulačka na stránke štátneho úradu pre reguláciu cien za energie. Kalkulačka zohľadňuje aktuálne cenníky dodávateľov energií.

Ak máte záujem nájsť si pre vás toho najvýhodnejšieho dodávateľa elektriny alebo plynu, môžete si veľmi jednoduchým spôsobom porovnať ponuky dodávok od rôznych dodávateľov. Na základe údajov o vašej spotrebe rýchlo zistíte najlepšiu ponuku a možnú úsporu.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM