Zo Slovenska

Most SNP sa zmení na rosničku. Jeho farby budú predpovedať počasie!

Žltá, červená, modrá a zelená. Tieto farby budú akýmsi semafórom počasia, ktoré od jesene bude informovať o slnečnom či upršanom dni.

Ilustračný obrázok k článku Most SNP sa zmení na rosničku. Jeho farby budú predpovedať počasie!
Zdroj: Facebook

Most SNP bude svojimi farbami napovedať, aké počasie bude v hlavnom meste vládnuť v nasledujúci deň. Kým žltá bude avizovať slnečno, červená bude znamenať veterné počasie, modrá pripraví na zrážky a zelená zasa na hmlistý deň.

„Naprogramovať osvetlenie vieme približne do jedného mesiaca. Najneskôr od septembra tak môžeme projekt spustiť natrvalo,“ informoval technický riaditeľ divízie verejného osvetlenia spoločnosti Siemens Richard Procik.

Projekt osvetlenia s týmto špecifikom, ktorého autorom je Ondrej Riečičiar, predstavili už v roku 2015 v rámci platformy Mestské zásahy. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal upozornil, že pôvodný nápad nasvietiť vežu UFO na Moste SNP posunuli ešte ďalej.

Čítajte aj: Celebrity, ktoré turisti fotografujú najčastejšie

„Rozšírili sme to aj o priestor zastávok mestskej hromadnej dopravy priamo pod mostom, ktorý momentálne revitalizujeme. Zosynchronizované svetlá budú umiestnené nielen na samotnej kupole mosta, ale rovnako aj v priestore podmostia,“ vysvetlil Nesrovnal.

Umiestnenie farebných svietidiel v priestore podmostia a na vyhliadkovej kupole nastavili zástupcovia mesta spolu s pracovníkmi spoločnosti Siemens už v pondelok 1. augusta.

Nasvietený podľa počasia
11
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM