Rastislav Búgel Zo zahraničia

Môže hovoriť o ZÁZRAKU! Muž sa s autom zrútil do potoka, vo vraku PREŽIL šesť dní

Obrovská vôľa žiť, šťastná náhoda a súhra viacerých okolností. To všetko zachránilo muža, ktorý strávil niekoľko dní zakliesnený vo vraku auta.

Ilustračný obrázok k článku Môže hovoriť o ZÁZRAKU! Muž sa s autom zrútil do potoka, vo vraku PREŽIL šesť dní
4
Galéria

V utorok (26. decembra) si dvojica rybárov v potoku pod mostom v Portage v Indiane všimla vrak auta. Z lesa uvideli, že sa vo vode niečo leskne. Keď prišli bližšie, uvideli zdemolované auto.

Nikto ho nepočul

Jeden z rybárov nakukol do kabíny a čakal ho šok. Podľa televízie Fox nadvihol airbag a uvidel mužské telo. Keď sa dotkol ramena, 27-ročný Matthew sa prebral a otočil sa. „Vravel, že sa snažil kričať, ale nik ho nepočul. Všade bolo ticho a vnímal len zvuky potoka,“ povedal záchranca.

Muži okamžite zavolali na tiesňovú linku. Záchranu zraneného muža sťažoval neprístupný terén. Napokon sa Matta podarilo vyslobodiť z vraku a preniesť do nemocnice.

Vianočný zázrak

Matt môže hovoriť o zázraku. Ukázalo sa totiž, že s autom zišiel z cesty už 20. decembra. V poničenej kabíne tak strávil dlhých šesť dní. Navyše, dvojica záchrancov pôvodne ani nemala v pláne ísť von. Vylákalo ich až zlepšené počasie.

CNN na základe policajnej správy tvrdí, že sa mužovi podarilo prežiť aj vďaka tomu, že počas šiestich dní pil dažďovú vodu.

Podľa polície muž často cestuje za prácou. Vyšetrovanie odhalilo, že auto narazilo do mostnej bariéry, vyletelo do vzduchu, prevrátilo sa a skončilo pod mostom. Vrak sa ocitol v neprehľadnom teréne, kde naň z cesty nebolo vidno.

Podľa nemocnice je muž stále vo vážnom stave, no postupne sa zotavuje. „Požiadal nielen o čas na spracovanie všetkého, čo prežil od minulej stredy, ale aj na čas na oddych a uzdravenie. Matt vie, že má príbeh, ktorý môže rozprávať, a keď bude pripravený, plánuje sa podeliť o detaily. Dovtedy nás Matt požiadal, aby sme zdieľali túto správu a zároveň požiadali o súkromie pre seba, svoju rodinu a priateľov,“ píše sa vo vyjadrení nemocnice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM