Webnoviny - Svet

Muž zadržiaval v dome štyri deti a ďalšie osoby

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto: SITA/Nina BednárikováBRA­TISLAVA 7. júla (WEBNOVINY) – Policajti zadržali 40-ročného muža, ktorý od pondelka do stredy popoludnia v jednom z rodinných domov v obci Lipovec v okrese Rimavská Sobota zadržiaval štyri maloleté deti, 35-ročnú manželku a ďalších dvoch rodinných príslušníkov.

Po celý čas im nedovolil odísť z domu a jeho správanie sa zhoršovalo. Muž bol stále nervóznejší a nepretržite držal v ruke kuchynský nôž. Neustále opakoval, že ak k nim prídu policajti alebo lekári, nôž použije.

Na mieste bol aj policajný vyjednávač, ktorý sa snažil s týmto mužom komunikovať a dostať maloleté deti a ostatných poškodených do bezpečia. Počas vyjednávania sa podarilo deti vyviesť von z domu. Na mieste zasahovali policajti Pohotovostného Policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, ktorí muža po niekoľkohodinovom vyjednávaní zadržali.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu obmedzovania osobnej slobody. Zatiaľ nebolo v tomto prípade vznesené obvinenie voči konkrétnej osobe. Bližšie informácie k prípadu poskytne polícia až po ukončení jeho vyšetrovania. Informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM