Zo Slovenska

Na Tehelnom poli začali stavať. Národný futbalový štadión dokončia do roku 2018

Jama na Tehelnom poli v Bratislave sa konečne môže začať meniť na futbalový štadión hodný hlavného mesta a účastníka posledných majstrovstiev Európy.

Ilustračný obrázok k článku Na Tehelnom poli začali stavať. Národný futbalový štadión dokončia do roku 2018
Zdroj: TASR

Základný kameň „poklepali“ dnes, onedlho sa výstavba rozbehne naplno. Štadión postaví STRABAG Pozemné a inžinierske staviteľstvo. Podľa zmluvy s investorom výstavby – spoločnosťou NFŠ – by to malo byť do 76 týždňov za 59,77 milióna eur s DPH. Dokončený a skolaudovaný má byť najneskôr do konca roku 2018.

Bude mať kapacitu viac ako 22.000 miest. Štát sa zaviazal dostavať a odkúpiť nekomerčnú časť štadióna. NFŠ poskytne štát dotáciu vo výške 27,2 milióna eur, avšak táto bude odpočítaná od kúpnej ceny. Akcionárom spoločnosti NFŠ je ŠK Slovan Bratislava futbal, a. s., ktorej predsedom predstavenstva je Ivan Kmotrík.

Prečítajte si aj: Drahšie diaľničné známky. Vodiči by si mali priplatiť za 10-dňovú

„Už je načase,“ zhodujú sa všetci

Premiér Robert Fico priznal, že je pre neho zadosťučinením, že po ôsmich – deviatich rokoch diskusií a prekonávaní veľkého množstva prekážok sa konečne začína stavať. Poukázal na to, že stavba národného štadióna je súčasťou premyslenej stratégie vlády pomôcť futbalu.

„Tehelné pole je jedno z najdôležitejších miest Bratislavy, miesto ktoré patrí športu, hokeju, plávaniu, cyklistike, som rád, že sa sem vracia aj futbal,“ povedal bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Pre starostu mestskej časti Bratislava – Nové Mesto Rudolfa Kusého je začiatok výstavby úľavou. “Som rád, že sa to konečne začalo, lebo už niekoľkokrát som sľuboval obyvateľom v okolí, že sa to konečne rozbehne a negatívne vplyvy staveniska, ktoré je na tomto mieste, budú minulosťou," povedal Kusý.

Prečítajte si aj: Na Slovensko prichádza virtuálna mena Bitcoin. Ako a kde s ňou obchodovať?

Na Tehelnom poli začali stavať. Národný futbalový štadión dokončia do roku 2018
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM