Jakub Forgács Zo zahraničia

Na zemi vypuklo hotové ŠIALENSTVO: Vrtuľník ľuďom zhodil MILIÓN dolárov, VIDEO

Videli ste už niekedy padať "dážď" bankoviek? V Českej republike sa ho dočkali. Čo bolo príčinou?

Ilustračný obrázok k článku Na zemi vypuklo hotové ŠIALENSTVO: Vrtuľník ľuďom zhodil MILIÓN dolárov, VIDEO
4
Galéria

V posledných týždňoch sa ušlo veľkej pozornosti filmu ONEMANSHOW: The Movie od Kamila „Kazmu“ Bartoška. Ide o českého influencera, ktorý je známy svojimi „prankami“ (pozn. red.: nachytávkami), ktorým väčšinou dáva aj skrytú pointu.

Kľúčová šifra

Film, ktorý sa v českých a slovenských kinách tešil veľkej návštevnosti, bol špeciálny tým, že každý divák obdržal kartu. S tou sa mohol pokúsiť rozlúštiť šifru z filmu a otvoriť trezor s miliónom dolárov. Nikomu sa to však počas mesiaca nepodarilo, a tak Kazma vymyslel plán B. Rozhodol sa vysypať peniaze z lodného kontajnera neseného vrtuľníkom.

Stalo sa tak práve v nedeľu, kedy mal prísť všetkým registrovaným členom s kartičkou mail s inštrukciami. Vďaka tomu sa všetci tí, čo ďalšiu šifru z mailu rozlúštili, dozvedeli, kde a kedy sa dočkajú „dažďa“ bankoviek.

Ľudia sa nakoniec dočkali na poli neďaleko betónového monumentu pri Lysej nad Labem, iba niekoľko kilometrov Prahy.

Treba dodať, že Kazma vyzval ľudí, aby si peniaze nenechali pre seba. Každú jednodolárovú bankovku polepili QR kódom s prednastavenou platbou 22 KČ, ktorým vedia ľudia niekomu prispieť na dobročinné účely.

Ďalšie aktuálne správy

Z vrtuľníka vypustili milión dolárov
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM