Webnoviny - Svet

Nadal túži po triumfe na ATP World Tour Finals

WEBNOVINY.SK

Rafael Nadal Foto: SITA/AP NEW YORK 14. septembra (WEBNOVINY, AFP) – Španielsky tenista Rafael Nadal po víťaznej premiére na US Open a skompletizovaní kariérneho Grand Slamu teraz sústredí svoju pozornosť na jediný z veľkých turnajov, ktorý mu zatiaľ v cennej zbierke trofejí chýba. Je ním koncoročné podujatie najlepších svetových hráčov vo dvojhre aj štvorhre známe ako turnaj majstrov a aktuálne pod názvom ATP World Tour Finals. V tomto roku sa rovnako ako vlani uskutoční v samom závere sezóny v londýnskej O2 Arene (21. – 28. 11.). „Práve na tomto turnaji mi zatiaľ uniká víťazstvo. Hrá sa v závere sezóny a navyše v hale na rýchlom povrchu, čo mi veľmi nevyhovuje,“ konštatoval Nadal.

Dvadsaťštyriročný ľavák z Manacoru na ostrove Mallorca má po zisku deviateho grandslamového titulu víziu zlepšiť svoju hru natoľko, aby aj v závere sezóny prehral čo možno najmenej zápasov a radoval sa z turnajových triumfov. A to sa mu v minulosti zväčša nedarilo. Na turnaji majstrov sa dostal najďalej dvakrát do semifinále (2006, 2007), kde v oboch prípadoch nestačil na Rogera Federera. „Chcem ukončiť túto sezónu s dobrým pocitom a pokiaľ to bude možné, s úspechom v Londýne. V minulých rokoch mi tie závery nevychádzali, teraz to snáď bude iné a nájdem ešte silu vydať zo seba to najlepšie,“ vyhlásil Nadal.

Právo štartu v Londýne si už okrem Nadala v predstihu zabezpečil aj Federer. V metropole na Temže sa v závere novembra predstaví osmička najlepších singlistov a okteto deblových párov na základe tohtoročného bodovania „Race“.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM