JAB Rôzne

Nádherné snímky zo Spišskej a okolia: Dajte týmto záberom pár chvíľ a pohladia vám dušu

O tom, že v našom meste a okolí sú miesta, ktoré sa oplatí vidieť, snáď netreba presviedčať žiadneho obyvateľa Spišskej či okolia. Takto zachytil naše mesto a okolitú prírodu v rámci svojich prechádzok Dávid, ktorému sa fotenie stalo vášnivým koníčkom.

Ilustračný obrázok k článku Nádherné snímky zo Spišskej a okolia: Dajte týmto záberom pár chvíľ a pohladia vám dušu
Zdroj: Dnes24.sk

Dávid Ilkovič je rodený Novovovešťan žijúci v mestskej časti Novoveská Huta. Ako nám prezradil , ako zamestnanec štátnej správy často prichádza do styku s rôznymi typmi ľudí a preto si na voľný čas vyberal také hobby, kde by mohol zrelaxovať a nadýchať sa čerstvého vzduchu.

Začínal s mobilom

„Fotiť som začal asi pred desiatimi rokmi. Začalo to klasicky fotením do mobilu. Najskôr som však prišiel na to, že niektoré momenty a situácie, ktoré fotím sa už nemusia nikdy opakovať a škoda by ich bolo zachytiť len mobilom. Tak som si kúpil foťák,“ zaspomínal Dávid na svoje začiatky.

Jeho fotenie však neostalo iba pri kúpe fotoaparátu. Ako prezradil, fotenie ho zaujalo natoľko , že začal čítať odbornú literatúru s touto tématikou, neskôr si kúpil lepší fotoaparát a prihlásil sa dokonca aj na fotokurz. Aj keď svoj koníček berie vážne, o dráhe profesionála nepremýšľa. „Myslím si ,že keby som sa tým začal živiť stratil by som to nadšenie, pre ktoré to robím už desať rokov. Takto mi to úplne vyhovuje,“ vysvetlil.

Učarovala mu príroda

Ako hovorí, najviac ho zaujala príroda a scenéria v okolí Spišskej. Novoveská Huta, Hnilčík, Stratená či Dedinky sú miesta kam rád chodí na turistiku či prechádzky. Fotoaparátom sa snaží zachytiť aj niektoré momenty priamo v Spišskej. A prečo práve tento typ fotografie si Dávid vybral? „Skúšal som fotiť aj ľudí, ale mám pocit , že ľudia sa nevedia na seba na fotkách pozerať. Všetci chcú byť na fotke dokonalí, čo si vyžaduje niekedy aj veľa úprav. Moje fotky si vyžadujú minimálne úpravy a minimálny čas strávený za počítačom, ktorého mám dosť v práci.“

Za desať rokov strávených vo voľných chvíľach prechádzkami s foťákom v ruke urobil tisícky záberov. Zo svojich najobľúbenejších 50 fotiek si vytvoril doma súkromnú galériu. „Sú to fotky, na ktoré sa rád pozerám a ktoré sa mi spájajú s nejakým pre mňa dôležitým okamihom,“ povedal. A ako reaguje na jeho koníček priateľka ? „Zoberie si druhý fotoaparát a ideme na prechádzku spolu,“ zasmial sa Dávid.

Jeho fotky si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Foto: Dávid Iľkovič

Zábery,ktoré fakt stoja za to!
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM