Aktualizované Krimi

Víkendové tragédie. Na Slovensku vyhasli životy na cestách i vo vode

Hrozivý pohľad na zdemolované automobily i nevládne telo utopeného mladíka. Nešťastie naozaj nechodí po horách, ale po ľuďoch.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové tragédie. Na Slovensku vyhasli životy na cestách i vo vode
Zdroj: Dnes24.sk

Náraz do svahu! Autonehoda na Bielej hore dopadla tragicky

Smrteľné nešťastie! Podľa polície Land Rover nabúral do svahu, následne sa auto prevrátilo cez strechu a zostalo stáť na kolesách. Vodič nehodu neprežil.

Polícia musela v nedeľu večer z dôvodu nehody asi na tri hodiny uzatvoriť cestu prvej triedy na Bielej Hore, medzi obcami Jablonica a Trstín. Odklon dopravy vykonávali policajné hliadky cez okolité obce.

„Asi o 18.30 h viedol 55-ročný vodič z Miloslavova osobné auto Land Rover s prívesným vozíkom v smere na Trstín. Na horskom priechode s množstvom zákrut pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu a tiež povahe vozovky. Autom prešiel do protismeru a následne mimo cestu vľavo, kde narazil do svahu. Tu sa auto prevrátilo cez strechu a napokon zostalo stáť na kolesách,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. „Polícia dostala predbežnú lekársku správu, z ktorej vyplynulo, že vodič mal v krvi 1,92 promile alkoholu,“ dodala.

Pri dopravnej nehode utrpel vodič zranenia, ktorým na mieste podľahol. Čo bolo príčinou nehody polícia vyšetruje, na vylúčenie prípadného požitia alkoholu bola vodičovi odobratá krv.

PREČÍTAJTE SI: Mafián Černák sa dohodol s prokurátorom. Z basy ho to však nedostane!

Tragédia v Hlohovci: Mladík sa začal topiť, z Váhu vytiahli už len jeho nehybné telo

V Hlohovci sa vo Váhu udiala veľmi smutná udalosť. Mladík (†23) sa podľa polície odrazu začal topiť. Z rieky vytiahli neskôr už len nehybné telo.   Mladík (†23) z Trnavy sa najskôr nachádzal na štrkovom ostrovčeku v strede rieky Váh. Podľa polície potom zišiel z ostrovčeka do vody a plával smerom k brehu, keď sa odrazu začal topiť.

Po necelých dvoch hodinách vytiahli hasiči z vody telo mladého muža. „Osobu sa podarilo nájsť potápačovi, avšak bez známok života. Osoba bola za pomoci člna pritiahnutá k brehu a hasičmi transportovaná na breh. Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Hlohovca a potápačská skupina z Trenčína,“ povedala odborná inšpektorka Júlia Kedrová.

„Mladý muž sa bol kúpať so svojim starším bratom, pričom obaja boli neplavci. Polícia preto apeluje na ľudí, aby zvážili bezpečnosť kúpania sa v tečúcich tokoch,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Zábery z miesta tragickej nehody. V Ľupči vyhasli životy dvoch mladíkov!

Pohľad, pri ktorom sa až zatají dych. Dôsledky vážnej nehody v neďalekej obci sú priam hrozivé. Čo sa podľa slov polície stalo na mieste tragédie?

„Polícia v Banskej Bystrici vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v noci v sobotu o 1:30, na ceste v katastri obce Slovenská Ľupča, v smere jazdy do obce Slovenská Ľupča,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Vodič (19) z Banskej Bystrice, na osobnom motorovom vozidle Mercedes Benz, z doposiaľ nezistených príčin zišiel v ľavotočivej zákrute z cesty vpravo v smere svojej jazdy, kde mimo cesty vozidlom narazil do dreveného reklamného pútača. Následne vozidlo odrazilo do betónového elektrického stĺpa, na ktorom sa rozlomilo na dve polovice, pričom zadná časť bola odrazená naspäť na cestu,“ pokračovala Faltániová.

„Pri dopravnej nehode vodič utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. K smrteľnému zraneniu došlo aj u spolujazdca (17) z Dolného Harmanca, sediaceho na prednom sedadle. Pri nehode sa ťažko zranil spolujazdec (16) a ľahko sa zranil spolujazdec (19), obidvaja z Banskej Bystrice, sediaci na zadných sedadlách,“ povedala ďalej hovorkyňa.

„Prípadné požitie alkoholu u vodiča bude zisťované pri pitve. Škoda na vozidle, na elektrickom stĺpe a drevenom pútači je odhadnutá na 3 000 eur,“ dodala Faltániová so slovami, že poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenie, do vyšetrovania budú pribratí aj znalci z odboru cestnej dopravy a z odboru súdneho lekárstva.

Nehoda BB
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM