ELA Rôzne

Nečakané SNEŽENIE! Slováci sa v TÝCHTO oblastiach zobudia do bieleho rána

Na Slovensku prší, no počasie chystá na noc nečakané sneženie. V priebehu nasledujúcich hodín sa začne na našom území ochladzovať a pokles teplôt príde od severu.

Ilustračný obrázok k článku Nečakané SNEŽENIE! Slováci sa v TÝCHTO oblastiach zobudia do bieleho rána
Zdroj: Polícia SR - Žilinský kraj

Spolu s poklesom teplôt sa aj do niektorých nižších polôh vráti sneženie. Nasledujúce ráno tak môže byť opäť zasnežené, zimné aj mrazivé, informuje iMeteo.sk.

„Počasie na Slovensku má dnes pod vplyvom studený front, ktorý od dopoludňajších hodín ovplyvňuje charakter počasia predovšetkým na severe krajiny, kde prináša zrážky v podobe dažďa. Snehové zrážky sa vyskytujú len v tých najvyšších horských oblastiach,“ vysvetľuje portál.

Do polnoci by sa vplyvom chladného vzduchu mala hranica sneženia v severných regiónoch Slovenska dostať aj do nižších polôh.

Ráno bude zasnežené

V priebehu nočných hodín sa vplyvom zatekania chladného vzduchu bude na našom území znižovať hranica sneženia a kvapalné zrážky prejdú do tuhých. Ráno by malo byť zasnežené predovšetkým v severných regiónoch Slovenska.

Ochladenie však nezníži len hranicu sneženia, ale aj teploty, ktoré by sa v severných regiónoch Slovenska mali dostať aj pod bod mrazu. Pri snežení a pri teplotách pod nulou, treba počítať s vytváraním snehovej pokrývky.

Sneženie prinesie niekoľko centimetrov

„Intenzita sneženia naberie na sile predovšetkým po polnoci. Na našich horských priechodoch tak treba počítať s postupným zhoršením situácie a horské priechody môžu byť pre vozidlá nad 10 metrov opäť uzavreté. Najviac snehu by malo napadnúť v oblasti Vysokých a čiastočne Nízkych Tatier,“ dodáva iMeteo.

Najviac nového snehu obdržia regióny Orava, Kysuce, či Spiš. Výška nového snehu sa môže pohybovať až okolo 5–8 cm. Vo zvyšných oblastiach severného Slovenska sa očakáva zväčša len poprašok.

Severné okresy nášho územia tak v nočných hodinách zažijú prechodný návrat zimy a obyvatelia týchto regiónov sa zobudia do zasneženého rána. Zima sa tu však zdrží len dočasne a už v priebehu dňa sa začne opäť výraznejšie otepľovať.

Ilustračné foto

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM