Rastislav Búgel Zo zahraničia

Nečakaný HRDINA: 15-ročný chlapec ZACHRÁNIL počas útoku v Moskve sto ľudí

Minulotýždňový teroristický útok v moskovskej Crocus City Hall si vyžiadal obrovské množstvo obetí. Tragický prípad má však aj svojho hrdinu.

Ilustračný obrázok k článku Nečakaný HRDINA: 15-ročný chlapec ZACHRÁNIL počas útoku v Moskve sto ľudí
26
Galéria
Zdroj: TASR/AP

V piatok (22. marca) spustili štyria muži v moskovskej Crocus City Hall paľbu do neozbrojených civilistov. Šialené besnenie si vyžiadalo minimálne 139 obetí a ďalších 200 zranených, z ktorých takmer polovica ostáva v opatere lekárov.

Mladý hrdina

Na mieste zasahovali záchranári, ktorým sa z priestorov podarilo evakuovať približne 5-tisíc ľudí, ktorí sa prišli zabaviť na koncert ruskej rockovej skupiny Piknik.

Tragický príbeh má aj jedného hrdinu, ktorého príbeh obletel celý svet.

Pochopil, že sa niečo deje

Pätnásťročný Islam Chalilov pracoval v koncertnej sále ako brigádnik. Ako informoval server čt24.cz, služba mu v deň útoku začínala o 16.00 hodine, čiže približne 4 hodiny pred momentom, keď do priestorov vstúpili ozbrojenci.

Keď začul prvé rany, myslel si, že ich spôsobili rozbláznení návštevníci koncertu. Keď však uvidel utekať davy ľudí, uvedomil si, že sa stalo niečo hrozné.

„Pochopil som, že keď nič neurobím, zomriem ja aj mnoho ďalších. Priznávam, že to bolo veľmi desivé,“ povedal Chalilov. Jeho pohotová reakcia zachránila život viac ako stovke ľudí.

Z budovy vyšiel ako posledný

Neváhal ani sekundu a dav vystrašených ľudí vyviedol cez kancelárske priestory k zadnému východu. Podľa tamojších médií bol mladý študent posledný, kto z budovy vyšiel von do bezpečia.

„Nepovažujem sa za hrdinu, bola to súčasť mojej práce. Je lepšie sa obetovať než nechať stovky ľudí zomrieť,“ uviedol a dodal, že v minulosti absolvoval školenie na riešenie krízových situácií.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Teroristický útok v moskovskej koncertnej sále
26
Galéria
Zdroj: TASR/AP
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM