TOS Lifestyle

Nechajte sa inšpirovať: 10 menej známych nápojov, ktoré sa skvele hodia k Vianociam

Nechcete počas Vianoc točiť dookola len punč, varené víno a čaj? Pozrite si tipy na netradičné vianočné drinky.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať: 10 menej známych nápojov, ktoré sa skvele hodia k Vianociam
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Vianoce, pre mnohých najkrajšie sviatky v roku, sú aj časom pohody, rodinných stretnutí a dobrého jedla. Tú správnu atmosféru však podčiarkujú aj vianočné nápoje, bez ktorých by to nebolo ono.

Varené víno, punč, vaječný likér, horúca čokoláda či ovocný čaj sú už takými klasikami. Ak si chcete svoj repertoár vianočných nápojov oživiť, resp. rozšíriť, prinášame vám hneď niekoľko tipov.

Všetky z nich už majú svojich fanúšikov a všetky sa hodia do vianočnej atmosféry. Nie každý ich však pozná.

Alkoholické

Varený cider. Cider je kvasený alkoholický nápoj z jablkovej šťavy. Podávať ho môžete aj varený, pridajte rum alebo whisky a tradičné vianočné zložky akými sú škorica či klinčeky.

Hot Toddy. Aj horúci nápoj s prevarenou vodou, whisky, medom, citrónom a korením je ideálny pre chladné vianočné večery. Navyše, zmierňuje príznaky prechladnutia.

Vianočné martini. Potrebujete vodku, brusnicovú šťavu, pomarančový likér, pomarančový džús a ako ozdobu a tiež na vôňu tyčinku škorice. V tomto prípade ide o osviežujúci vianočný nápoj. Podávajte, ako inak, v pohári na martini.

Biele vianočné mojito. Aj obľúbený letný nápoj môže byť vianočný. Ku klasickému receptu pridajte kokosové mlieko, kokosový sirup a nakoniec brusnice alebo zrniečka z granátového jablka.

Kávový grog. V hrnci na miernom ohni vymiešajte žĺtky, cukor a vanilkový cukor do peny, pridajte kávu a miešajte, kým zmes nie je krémová. Nakoniec pridajte brandy. Ide o tradičný alkoholický teplý nápoj zo Škandinávie.

Toto boli alkoholické nápoje. Druhú polovicu našich tipov tvoria nealkoholické drinky. Článok pokračuje na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM