Technológie

Netflix, Disney+ či HBO Max? Jedna zo služieb úplne OPANTALA Slovákov

Koľko eur mesačne utratíme za streamovacie služby a ktorá je najobľúbenejšia? Zaujímavé výsledky priniesol nový prieskum.

Ilustračný obrázok k článku Netflix, Disney+ či HBO Max? Jedna zo služieb úplne OPANTALA Slovákov
Zdroj: Pexels.com

Streamovacie služby sa tešia veľkej obľube v Česku a aj na Slovensku. Ukázal to prieskum Atmedia index, na ktorý upozornil portál mediaguru.cz.

Dve služby naraz

V druhom polroku uplynulého roka využívalo aspoň jednu platenú streamovaciu službu niekoľkokrát mesačne 40 percent Čechov vo veku 15–69 rokov, čo predstavuje 2,6 milióna ľudí.

Na Slovensku bolo číslo o niečo nižšie, konkrétne 38 percent ľudí, čo predstavuje 1,3 milióna Slovákov.

Používatelia z oboch národov podľa výsledkov prieskumu využívajú v priemere dve platené služby naraz. „Nie všetci však za všetky využívané služby platia,“ upozornil na to Pavel Müller z Atmedia, ktorý vysvetľuje, že niektorí používatelia majú prístup k streamovacím platformám prostredníctvom účtov zdieľaných s rodinou a priateľmi, a tak nie všetci z 2,6 milióna Čechov a 1,3 milióna Slovákov za služby aj platia.

Ktorá je TOP?

Na Slovensku a aj v Česku s veľkým náskokom vedie Netflix. Na Slovensku túto platformu využívali necelé dve tretiny všetkých používateľov platených streamovacích služieb.

V oboch krajinách bolo zhodné aj ďalšie poradie. Na druhom mieste je HBO Max a Voyo. Štvrté miesto potom patrí službe Disney+.

Ako pripomenul portál, podobná je aj suma, ktorú každý mesiac obyvatelia oboch krajín za tieto služby platia. Slováci v priemere utratia 12 eur. Najdrahšou službou je v oboch krajinách s veľkým odstupom Netflix.

Do prieskumu sa zapojilo celkovo 4 196 respondentov z Česka a 3 031 ľudí zo Slovenska. Všetci boli vo veku 15 až 69 rokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM