Webnoviny - Svet

Nitra pokračuje v extralige s ďalšou podmienkou

WEBNOVINY.SK

Riaditeľ klubu HK K-Cero Nitra Ján Plandora Foto: SITA/Martin Havran BRATISLAVA 25. februára (WEBNOVINY) – Hokejová Nitra pokračuje riadne ďalej v Slovnaft extralige, predstavenstvo riadiaceho orgánu súťaže spoločnosti Pro-Hokej zobralo na vedomie splnenie uložených povinností a prijalo ďalšie uznesenie, podľa ktorého má tím spod Zobora do 3. marca splniť ďalšie povinnosti. Informujú o tom klubová internetová stránka a server hokejportal.sk. „Dnešné rokovanie neprinieslo v podstate žiadne výsledky. Vznikli nové okolnosti, na základe ktorých sa predstavenstvo Pro-Hokeja rozhodlo neposkytovať žiadne informácie a zvolalo ďalšie zasadnutie aj za účasti Nitry na stredu 3.marca,“ povedal pre hokejportal.sk riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Vladimír Paštinský.

Predstavenstvo Pro-Hokeja už v januári rozhodlo, že kluby hokejovej Slovnaft extraligy musia do 9. marca vyrovnať všetky svoje finančné záväzky z minulosti voči hráčom, trénerom, obchodným partnerom. Ak sa tak nestane, klubu hrozí aj odobratie extraligovej licencie a nebude môcť hrať play-off či baráž. Mužstvo tak automaticky podľa súťažného poriadku opustí súťaž a bude považované za vypadávajúceho. Nitra dostala na vyrovnanie svojich starých dlhov termín do 25. februára 2010 do 12.00 h. „Predložili sme vo štvrtok Pro-Hokeju všetky požadované dokumenty, ktoré potvrdzujú uhradenie všetkých našich záväzkov z minulosti,“ skonštatoval pre agentúru SITA riaditeľ a predseda predstavenstva HC K Cero Nitra Ján Plandora.

Závery utorňajšieho rokovania v Nitre neprijali s veľkým nadšením, sú však pripravení splniť všetky podmienky. „V priebehu piatich týždňov ide už o tretie uznesenie, ktorým nás Pro-Hokej stále zaväzuje k splneniu nových povinností. Tieto kroky považujeme za účelové, hlavne z dôvodu stále platného uznesenia o splatení záväzkov voči hráčom a trénerom k termínu 9. 3. Z prístupu predstavenstva Pro Hokeja je evidentné, že ich správanie je namierené proti nitrianskemu klubu a že sa stále nevzdávajú možnosti administratívne nás vylúčiť z extraligy. Napriek všetkým týmto krokom je náš klub pripravený splniť aj posledné uznesenie z 25. februára. Napriek tomu, že uznesenia Pro-Hokeja plníme, podotýkame, že postup predstavenstva nemá oporu v zákonoch, ani v predpisoch SZĽH. Ak by prišlo k vylúčeniu zo súťaže, resp. zabráneniu dohrať základnú časť extraligy, sme pripravení použiť všetky dostupné právne prostriedky k ochrane našich práv,“ píše sa v stanovisku HC K Cero Nitra, ktoré na internetových stránkach hknitra.sk a hokejportal.sk zverejnil po rokovaní riaditeľ klubu Ján Plandora.

Ak by Nitrania nesplnili pohľadávky, hrozilo by im zastavenie činnosti. HC K Cero by tak nemohol nastúpiť na piatkový duel v Poprade.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM