Erik Bojničan Regióny

Nové parkovisko vyrastie na Podzámskej: Pozrite, ako má vyzerať po dokončení

Na Podzámskej ulici sa už začali stavebné práce. Má tam totiž vyrásť nové parkovisko, pozrite sa ako má vyzerať po dokončení.

Ilustračný obrázok k článku Nové parkovisko vyrastie na Podzámskej: Pozrite, ako má vyzerať po dokončení
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová informovala o tom, že v pondelok 20. apríla 2015 bolo firme INVEX spol. s r.o. odovzdané stavenisko na Podzámskej ulici, kde by mala vybudovať nové parkovacie miesta na základe zmluvy o dielo na zhotovenie stavby s názvom „Rozšírenie parkovacích plôch Podzámska ul. Hlohovec"

„Stavebné práce sa už začali a v priestore medzi VI. základnou školou a existujúcimi garážami pribudne do dvoch mesiacov 34 nových parkovacích miest. Pôvodne bola na to účel v rozpočte Mesta vyčlenená suma viac ako 90 tisíc €. Skutočná vysúťažená zmluvná cena je však nižšia asi o 40%, ide o sumu 53 237 €,“ upresňuej Hrinková Siebenstichová.

Nová parkovacia plocha bude podľa referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy zložená z príjazdovej komunikácie a plôch pre odstavovanie osobných automobilov s kolmým radením. „Komunikácia bude mať šírku 5,5m, čo umožňuje vjazd a výjazd z parkovacieho státia a tiež obojstrannú premávku vozidiel,“ dodáva Hrinková Siebenstichová.

Výstavbou nových parkovacích plôch podľa referentky pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy vychádza Mesto Hlohovec v ústrety požiadavkám obyvateľov v predmetnej lokalite. Súčasťou stavby bude podľa mesta aj zrealizovanie chodníka ako prepojenie parkoviska a chodníka smerom k Závaliu, odvodnenie a osvetlenie.

„Na druhej strane projekt reaguje aj na fakt, že parkovacie miesta vznikajú na mieste, kde bola pôvodne zeleň a v rámci riešenia stavby sa plánuje aj s vytvorením nových zelených plôch a výsadbou piatich nových stromov,“ informuje Hrinková Siebenstichová.

„Prosíme obyvateľov o trpezlivosť počas rekonštrukcie, ako aj o rešpektovanie pokynov dodávateľa stavby a nového dočasného dopravného značenia, ktoré dodávateľ osadí pred začatím búracích prác,“ dodala na záver referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy.

Takto má vyzerať nové parkovisko na Podzámskej ulici
2
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM