Barbara Dallosová Regióny

Nový žiarsky nákupák OBRAZOM: Poriadny nátresk a polhodinové čakanie pri pokladniach

Dlho očakávané nákupné centrum na Ul. Dr. Janského dnes prvý raz otvorilo svoje brány. Parkovisko je plné už od rána, pred centrom sa melú desiatky ľudí. Pozrite, ako vyzerá žiarsky nákupný ošiaľ.

Ilustračný obrázok k článku Nový žiarsky nákupák OBRAZOM: Poriadny nátresk a polhodinové čakanie pri pokladniach
Zdroj: Dnes24.sk

Stavba pri hlavnom prieťahu Žiarom vyrástla ako z vody. Ešte pred pár týždňami bola plná robotníkov, dnes sa v nej už nakupuje o dušu.

Prišli aj z Bystrice

Už pri prvom pohľade na parkovisko je jasné, že nájsť na ňom miesto dnes nebude hračka. Okrem žiarskych ešpézetiek tu ale parkovalo aj niekoľko áut zo Žarnovice, Zvolena, či dokonca Banskej Bystrice. ,,Podarilo sa nám zaparkovať. Ale je pravda že sa to tu hýbe trochu pomaly. Sme Žiarčania ale museli sme prísť autom lebo máme v pláne spraviť väčší nákup v predajni s elektronikou," hovorí otec rodiny Peter.

Ako na diskotéke

Otvárací deň púta pozornosť už z diaľky. Maskoti, balóny, hudba. To prilákalo pozrieť sa aj dôchodkyňu Zuzanu (69): ,,Bývam tu hore vyššie, a počula som už ráno že to tu vyhráva ako na diskotéke, tak som prišla pozrieť," smeje sa sympatická dôchodkyňa.

Dnes to nie je rýchly nákup

Nátresk zákazníkov spôsobuje problémy nielen s parkovaním. Ak sa dnes chystáte do nových obchodov, musíte sa vybaviť troškou trpezlivosti. ,,Ja som šla len do drogérie, vedela som presne čo idem nakúpiť, podľa letáku. Niektorí ľudia robili obrovské nákupy, brali aj za plné koše toaletného papieru. Na pokladniach sme čakali takmer polhodinu. Ale boli veľmi šikovné tie predavačky, lenže je tu proste tlačenica," hovorí študentka Lenka (23).

Nákupný ošiaľ v Žiari: Pred obchodným centrom sa to hemží ľuďmi
13
Galéria
Foto: Barbara Dallosová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM