Webnoviny - Svet

NR SR rokuje o zákone o službách zamestnanosti

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA

BRATISLAVA 11. februára (WEBNOVINY) – Nový príspevok na podporu regionálnej a miestnej zamestnanosti by sa mal zaviesť od začiatku marca 2010. Vyplýva to z návrhu novely zákona o službách zamestnanosti, o ktorej v druhom čítaní v úvode siedmeho dňa 48. schôdze parlamentu diskutuje plénum. Poslanci novelu z dielne rezortu práce prerokovávajú v skrátenom legislatívnom konaní.

Príspevok by mali úrady práce vyplácať obciam a samosprávnym krajom, ktoré prijmú do pracovného pomeru na určitý čas znevýhodneného uchádzača o zamestnanie najmenej na deväť mesiacov. Rezort práce v návrhu ponechal tiež zvýšenie pokuty za nelegálne zamestnávanie. Poslanec za ĽS-HZDS Jozef Halecký už avizoval, že pozmeňovacím návrhom k predloženej novele chce zmierniť podmienky nároku na dávku v nezamestnanosti skrátením potrebnej doby poistenia z troch na dva roky, ktoré musí poistenec dosiahnuť v posledných troch rokoch pred zaradením do evidencie, namiesto doterajších štyroch rokov.

Plénum dnes čaká ešte niekoľko poslaneckých návrhov, medzi nimi aj kontroverzný návrh národniarskeho zákona o podpore vlastenectva. Popoludní je na programe pravidelná štvrtková Hodina otázok, počas ktorej premiér a členovia jeho kabinetu odpovedajú na otázky poslancov.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM