Peter Klimant Správy

O nemocnicu v Moravciach prejavili záujem dvaja investori: V akom stave sú ich rokovania s mestom?

Vedenie mesta a zlatomoraveckej nemocnice v súčasnosti rokuje s dvoma potencionálnymi investormi do nášho mestského zdravotníckeho zariadenia. V akom stave sú tieto rokovania?

Ilustračný obrázok k článku O nemocnicu v Moravciach prejavili záujem dvaja investori: V akom stave sú ich rokovania s mestom?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Zlatomoravecká nemocnica prof. MUDr. Rudolfa Korca sa dlhodobo trápi s finančnými ťažkosťami. Jej poverená riaditeľka Nina Horniaková ešte v novembri minulého roka informovala poslancov mesta o nie príliš lichotivej finančnej situácii poslednej mestskej nemocnici na Slovensku.

Možní investori si posvietili na nemocnicu

Riešením tohto problému by mal byť podľa vedenia mesta vstup strategického investora do nemocnice. Podľa vyjadrenia zastupujúcej primátorky Marty Balážovej rokuje mesto v súčasnosti s dvoma spoločnosťami. "O prevádzkovanie zdravotnej starostlivosti v Zlatých Moravciach prejavili záujem dve spoločnosti – spoločnosť Agel a spoločnosť Hartenberg Capital, ktorým boli na základe ich žiadosti a osobného stretnutia s vedením mesta a s vedením nemocnice poskytnuté podklady,“ vyjadrila sa Balážová na 13. zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Riaditeľka nemocnice Nina Horniaková na zasadnutí zastupiteľstva upresnila, čo sa približne rozoberalo na týchto rokovaniach. „Na pracovných stretnutiach sa preberali analýzy nemocnice, ekonomické analýzy z predchádzajúcich rokov, preberal sa technický stav budov, preberalo sa prístrojové vybavenie nemocnice. Samozrejme preberali sme aj možnú budúcnosť nemocnice, čo sa týka potenciálu nemocnice a čo sa týka možných investícií do budúcnosti. Všetky tieto pracovné stretnutia sa týkali prevádzkovania nemocnice,“ uviedla Horniaková, podľa ktorej mesto už pozná prvý záver z týchto rokovaní.

Prejavili záujem

Svoje stanovisko podľa Horniakovej prezradila spoločnosť Hartenberg Capital, ktorá začiatkom februára na základe predchádzajúcich rokovaní oficiálne oznámila predstaviteľom mesta a nemocnice svoj záujem investovať do nemocnice. Ako ďalej dodala, dňa 15. februára sa následne konalo stretnutie predstaviteľov tejto spoločnosti s vedením mesta, nemocnice i poslancov. „Vzhľadom k tomu, že nemocnica je príspevková organizácia, tak chceli informovať všetkých poslancov o tomto zámere,“ vysvetľuje Horniaková.

Spoločnosť Agel zatiaľ svoje stanovisko podľa Balážovej neuviedla. Ich pracovné stretnutie s mestom by sa však malo uskutočniť už čoskoro. „Do konca mesiaca by sa malo uskutočniť rokovanie s ďalším záujemcom o mestskú nemocnicu, so spoločnosťou Agel. O výsledkoch rokovania ako i termíne prípadného stretnutia s poslancami budem poslancov i verejnosť bezodkladne informovať,“ dodala zastupujúca primátorka.

Na fotke: Nina Horniaková

Môže vás zaujímať:

Šokujúce čísla z mestskej nemocnice. Riaditeľka: Hrozí, že nebudeme môcť poskytovať zdravotnú starostlivosť!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM