Tlačové správy

Objavte krásu Štiavnických vrchov aj s deťmi

Štiavnické vrchy zdobia banskoštiavnický okres a sú skvelou voľbou aj pre rodiny s deťmi. Najvyšší vrch, Sitno, má 1009 m. n. m., takže žiadnej vysokohorskej túry sa nemusíte obávať.

Ilustračný obrázok k článku Objavte krásu Štiavnických vrchov aj s deťmi
Zdroj: TASR

A naopak, môžete sa tešiť na krásnu prírodu, cyklistické chodníky, lyžiarske svahy vhodné aj pre deti či bežkárske trasy. Chcete utiecť z mesta pred teplom? Štiavnické vrchy sú na to ideálne, nájdete tú tajchy. Umelo vybudované horské jazerá, z ktorých bane získavali energiu na pohon ťažných mechanizmov. A dnes? Môžete sa v nich kúpať alebo si začlnkovať. Už len nájsť skvelý hotel v Štiavnických vrchoch, čo?

Užite si víkend aj s deťmi

Veľkou výhodou je, že nech prídete do Štiavnických vrchov v zime alebo v lete, nudiť sa nebudete. Ani vy, ani vaše deti. Za predpokladu, že navštívte hotel pre rodiny – Salamandra. Poznáte to, ako sa v hoteli na vás vždy otrávene pozerajú, keď si žiadate prístelku pre deti ale ich chcete nejako zabaviť? Tu sa s ničím takým nestretnete. Hotel Salamandra berie deti rovnako vážne ako arabského šejka s miliónmi eur v kufri. Má pre nich pripravený detský kútik, ihrisko, animátora, detský program vo wellnesse a menu v reštaurácii či ping-pongový stôl. O zábavu majú postarané a to ste s nimi nevyšli ani von.

Leto či zima, zabavíte sa

V lete sú tajchy ako vzácne šperky – ozdobia vrchy, potešia oči a zároveň vás ochladia. V tesnej blízkosti hotela máte Dolný Hodrušský tajch. Zdá sa vám voda na kúpanie príliš studená? Požičajte si hotelový čln a užite si bezstarostnú plavbu po čírej hladine. Máte pod nohami miesto vody radšej pedále? Požičajte si bicykel a zdolávajte cyklotrasy. Nájdete tu aj náročnejšie, ale aj také, ktoré zvládnete s vašim drobcom. Keď napadne sneh, sotva otvoríte dvere hotela, už vidíte lyžiarsky svah. Ideálny pre deti. Aj pre tie, ktoré na lyžiach ešte nestáli, pretože tu je lyžiarska škola. Tak čo, láka vás víkend alebo dovolenka v Štiavnických vrchoch? Už viete, kde sa o vás s rodinou postarajú ako z veľkej knihy hoteliéra.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM