Monika Gécziová Regióny

Obľúbené kúpalisko Makovica o tohtoročnej letnej sezóne: Takto ju hodnotí

Kúpaliská definitívne pre tento rok zatvorili svoje brány. Ako túto sezónu hodnotia na letnom kúpalisku Makovica?

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené kúpalisko Makovica o tohtoročnej letnej sezóne: Takto ju hodnotí
Zdroj: Bardejovský Reportér

Letné kúpalisko Makovica v Nižnej Polianke pri Bardejove je už tradične vyhľadávaným miestom na kúpanie, opaľovanie, športovanie, či len tak na leňošenie a stretnutia s priateľmi.

Každoročne ho navštívia tisícky návštevníkov a nebolo tomu inak ani tento rok. „Pre prevádzku kúpaliska je zásadný vývoj počasia v prázdninových mesiacoch. Napriek studenému júlu hodnotíme túto sezónu ako vydarenú,“ prezradila Marianna Varjanová zo Ski/Sun area Makovica.

Podľa jej slov, ak je počasie naozaj letné, a to najmä cez víkendy, nie je výnimkou, že návštevnosť v týchto dňoch prekročí tisícku hostí. "Makovica je teda obľúbená, aj keď samotná sezóna sa počíta na niekoľko dní, maximálne desiatok dní v roku, pretože geografia nepustí a severovýchod Slovenska napriek otepľovaniu zostáva pre tento typ podnikanie skôr rizikom. Rovnako, ako zima pre lyžovanie,“ vysvetlila Varjanová.

Ako dodala, existencia Makovice je stále raritou, nakoľko nebýva bežné, že sa na jednom mieste môžete počas roka kúpať aj lyžovať, a to bez celoročnej infraštruktúry. „Avšak, kým nám to klíma umožňuje a návštevníci to vítajú, pokúsime sa tento stav udržať,“ uzatvára Varjanová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM