Správy Regióny

OBRAZOM: Diera po zbúranej časti Bezručky sa pomaly zapĺňa

Rekonštrukčné práce na budove bývalej nemocnice na Bezručovej ulici sú v plnom prúde. Pozrite sa, ako to na stavenisku momentálne vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Diera po zbúranej časti Bezručky sa pomaly zapĺňa
14
Galéria

Na Bezručovej ulici v Starom Meste, na mieste, kde kedysi stála obľúbená nemocnica, rastie moderný polyfunkčný komplex Bezručova Residence. Rekonštrukčné práce trvajú už vyše roka. Celá prestavba by mala byť dokončená do konca roka 2018.

Zbúraná časť budovy

Projekt od spoločnosti Bezručova Invest si na jeseň minulého roka vyžiadal dokonca zbúranie časti budovy. Na jej mieste investor potreboval vybudovať vjazd do podzemných garáži. To však vyvolalo búrku nevôle medzi mnohými Bratislavčanmi, odborníkmi zo slovenskej pracovnej skupiny medzinárodnej organizácie na dokumentáciu a ochranu architektúry moderného hnutia DOCOMOMO i ochranármi z iniciatívy Bratislava otvorene.

Robotníci aktuálne pracujú na podzemných parkovacích podlažiach, ktoré sa postupne dostávajú na úroveň terénu. Následne sa začne výstavba chýbajúcej časti budúceho polyfunkčného komplexu.

Byty, administratíva aj gastro

Po dokončení bude budova Bezručova 3 slúžiť predovšetkým na bývanie. Na druhom až šiestom nadzemnom podlaží vznikne 57 bytov na trvalé bývanie a 21 apartmánov na prechodné ubytovanie. Ďalšie byty sa budú nachádzať v objekte Bezručova 5, ktorá je vyhlásená za pamiatkovo chránenú budovu.

„Okrem toho vznikne v komplexe aj občianska vybavenosť vo forme gastra, v zmysle územnoplánovacích požiadavok aj zdravotnícka funkcia, zrejme v podobe jednodňovej chirurgie či zubára a lekárne. V Bezručovej 5 je zároveň naplánovaná administratíva na prvých štyroch podlažiach,“ informoval portál Bratislava YIMBY.

Rekonštrukcia Bezručova (august, 2017)
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM