Michaela Katonová Ostatné športy Ostatné športy

OBRAZOM: Rusi na šampionáte zabodovali s Drakulom, Slováci si vybrali svetoznámeho skladateľa

Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová nepredviedla na domácom šampionáte výkon podľa predstáv. Lukáš Csölley a Federica Testová dosiahli najlepší výsledok usporiadateľskej krajiny na tomto podujatí. Najviac sa však darilo Rusom, z Bratislavy si odnášajú nejeden cenný kov.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Rusi na šampionáte zabodovali s Drakulom, Slováci si vybrali svetoznámeho skladateľa
Zdroj: TASR

Napriek tomu, že publikum na zimnom štadióne Ondreja Nepelu ocenilo Rajičovej vystúpenie na soundtrack Doktor Živago od Maurice Jarreho mohutným aplauzom, arbitri jej za výkon po viacerých chybách udelili 88,86 bodov. To ju zaradilo na konečnú 12. pozíciu.

Olympionička zo Soči sa pred jazdou cítila výborne, ale napokon priznala, že zrejme podľahla vysokým očakávaniam. „Cítila som sa super, mala som perfektný tréning. Možno som však veľa chcela a príliš sa snažila,“ uviedla Nicole Rajičová. „Publikum bolo svetové, cítila som podporu a pozitívnu energiu a chcela som ukázať, že viem zajazdiť peknú jazdu. Som smutná, že som to neukázala,“ konštatovala krasokorčuliarka.

Šestnásťročná debutantka nemohla zlatu uveriť

Titul majsterky Európy získala len šestnásťročná debutantka na tomto fóre Jevgenija Medvedevová z Ruska. Zlatu nemohla uveriť. „To je nemožné, neverím tomu ešte. Som tak šťastná, že som sa dnes stala európskou šampiónkou. Mrzí pád pri dvojitom axeli, to je smutné. Po páde som si myslela, že skončím druhá, takže je to neočakávané,“ povedala Medvedevová.

Na striebornú pozíciu odsunula krajanku a o rok staršiu Jelenu Radionovovú, ktorá pred rokom v Štokholme brala striebro. Bronz získala ďalšia Ruska, sedemnásťročná Anna Pogorilá. V rovnakom poradí skončili Rusky aj v stredajšom krátkom programe, po ktorom mala Medvedevová na Radionovú náskok necelé dva body, dokázala ho ale zvýšiť.

Prečítajte si tiež: TOP 10 zo sveta krasokorčuliarov: Najmladšia je iba päťnásťročná Izraelčanka, najstarší zas tridsaťdvaroč­ný Rus

Zabodovali s Draculom

Ruským korčuliarom sa v Bratislave mimoriadne darí, čoho dôkazom je aj ďalšia zlatá medaila. Získali ju úradujúci olympijskí šampióni Tatiana Volosožarová a Maxim Traňkov v súťaži športových dvojíc. Majstri sveta z roku 2013 jazdili na hudbu z filmu Dracula a vďačnému publiku predviedli kvalitu s trojitými skokmi, hoci sa nevyhli chybe pri trojkombinácii trojitého salchowa s dvoma dvojitými toelupmi, keďže ten posledný nezaradili. Na zlato im to však stačilo.

Strieborné medaily si z hlavného mesta odviezli Nemci Aľona Savčenková a Bruno Massot, bronz putuje do Ruska vďaka duu Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov.

Prečítajte si tiež: Slovníček krasokorčuliarskych pojmov: Viete ktorý skok je najnáročnejší a prečo Salchow nebol vhodný pre ženy?

Veľký úspech slovenských krasokorčuliarov

Slovenskí krasokorčuliari Lukáš Csölley a Federica Testová, ktorí sú aj na oficiálnej poštovej známke k podujatiu, obsadili 8. miesto v súťaži tanečných párov a dosiahli najlepší výsledok usporiadateľskej krajiny na tomto podujatí. V sobotňajšej voľnej jazde vypredaným tribúnam Štadióna Ondreja Nepelu predviedli svoju choreografiu na soundtrack Malena od svetoznámeho skladateľa filmovej hudby Ennia Morriconeho.

Zlaté medaily v tejto kategórii obhájili Francúzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron, ktorí predviedli najlepší voľný tanec. Na striebornú priečku odsunuli najlepších po krátkom programe, ktorými boli Taliani Anna Cappelliniová a Luca Lanotte. Bronz putuje do Ruska zásluhou Jekateriny Bobrovovej a Dmitrija Soloviova.

Prečítajte si tiež: TOP 15 zo šampionátu: Maskota vymysleli študenti, na oficiálnej známke je tanečný pár

Zdroj: TASR / Dnes24

Najlepšie momenty z majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave
13
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM