Zo zahraničia

Obrovský ŠOK a smútok: Nečakane zomrela slovenská speváčka Barbara Haščáková

Mimoriadne smutná správa prišla z USA. Zomrela slovenská speváčka Barbara Haščáková. Mala 43 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský ŠOK a smútok: Nečakane zomrela slovenská speváčka Barbara Haščáková
8
Galéria
Zdroj: TASR

Vo veku 43 rokov zomrela 22. novembra na Floride v USA slovenská speváčka Barbara Haščáková. Pre TASR to potvrdil brat zosnulej umelkyne Andrej Haščák. Uviedol, že lekári v nemocnici Memorial Hospital v meste Sarasota, kde žila, určili ako príčinu smrti náhlu cievnu mozgovú príhodu.

„Posledná rozlúčka s Barbarou sa uskutočnila v utorok 28. novembra na miestnej rímskokatolíckej fare. Komorný akt sa konal v prítomnosti najbližšej rodiny a úzkeho okruhu priateľov. V nasledujúcich týždňoch budú jej telesné pozostatky prenesené v urne na Slovensko, pochovaná bude v našich rodných Košiciach,“ uviedol Haščák. Rodinní príslušníci zosnulej speváčky žiadajú verejnosť, aby rešpektovala skutočnosť, že sú v ťažkej a bolestnej životnej situácii a nerušila ich súkromie.

Prečítajte si tiež

Hoci speváčku už dlhší čas trápili zdravotné problémy s pankreasom, bolo jej úmrtie pre celú rodinu nepredstaviteľným šokom. „Odišla bez bolesti,“ uviedla pre TASR smútiaca rodina. Dodáva, že hudba, spievanie a komponovanie boli jej život a napĺňali ju, svojou osobitosťou, charakteristickým hlasom a piesňami rozdávala lásku verným fanúšikom.

„Jej piesne a hlas tu pre nás ostávajú a budú nám ju pripomínať. Ďakujeme všetkým, ktorí na ňu myslia s láskou najmä v týchto dňoch a dajú nám možnosť vyrovnať sa s touto zdrvujúcou skutočnosťou v súkromí,“ dodáva smútiaca rodina.

Barbara Hasčáková sa narodila v decembri 1979 v Košiciach, v 90. rokoch minulého storočia sa zapísala na zoznam stálic populárnej hudby. Najskôr pôsobila v skupine Maduar, neskôr v zoskupení MC Erik & Barbara a nakoniec sa uplatnila ako sólová speváčka. V roku 1998 získala ocenenie Slávik a o rok neskôr aj cenu Grand Prix v Poľsku. V USA žila od roku 2000. Na Slovensku jej vyšlo niekoľko albumov, v USA pridala ďalšie dva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM