Ľubomíra Karmanová Regióny

Pacienti v našom meste prehovorili: Títo lekári sú najobľúbenejší v lučenskej nemocnici!

Lučenská nemocnica je pracoviskom mnohých odborníkov. My sme sa na našich lekárov pozreli očami pacientov a zisťovali sme, kto u nich vedie v rebríčku sympatií. Aha, aké mená odznievali a kto patrí medzi najobľúbenejších lučenských lekárov.

Ilustračný obrázok k článku Pacienti v našom meste prehovorili: Títo lekári sú najobľúbenejší v lučenskej nemocnici!
Zdroj: Dnes24.sk

Všeobecná nemocnica s poliklinikou v Lučenci je miesto, ktoré obyvatelia mesta i ľudia zo širšieho okolia dobre poznajú. Kto v nej sám neležal, minimálne v nej bol navštíviť svojho blízkeho, bol si dať spraviť röntgenové snímky, alebo ho do priestorov nemocnice priviedol úraz či iné zdravotné ťažkosti.

Víťaz nie je len jeden

Svoje zdravie po príchode do nemocnice vkladáme do rúk lekárov. V lučenskej nemocnici ich pracujú desiatky. Nás zaujímalo, ako sa na ľudí, ktorí sa starajú o naše životy a zdravie, pozerajú samotní pacienti. A tak sme sa pýtali. Vo vestibule budovy nemocnice, v čakárňach a na lavičkách pred ňou sme počas jedného dňa oslovili desiatky pacientov, či návštevníkov. Respondentom sme kládli jednoduchú otázku – Kto je vaším obľúbeným lekárom z lučenskej nemocnice a prečo?

Z úst pacientov sa sypali rôzne mená a tiež rôzne dôvody, prečo si ten-ktorý lekár alebo lekárka vyslúžili ich sympatie. Je samozrejmé, že pri takom veľkom počte lekárov, aj tých najobľúbenejších bude niekoľko. V množstve mien, však, niektoré predsalen zazneli častejšie, ako ostatné.

Pacienti obvykle hodnotili prístup lekárov, komunikáciu s pacientom a pocit, aký v nich zanechali. Práve tieto aspekty rozhodli u pacientov o najobľúbenejších lekároch. Medzi piatimi top lekármi sú, podľa pacientov, Ján Nociar, Miroslav Gábor, Peter Brunčák, Dana Baďúrová a Zsolt Mihalovics.

Pacienti ocenili najmä ľudský prístup

,,Pán doktor Brunčák je veľmi ľudský, ležala som na jeho oddelení už niekoľko krát a musím povedať, že je málo takých lekárov, ako je on. Oceňujem aj jeho pozitívnu povahu, ktorou dokáže pacientov na lôžku povzbudiť,„ podelila sa o svoj názor na známeho chirurga Lučenčanka Anna (71). "Pán doktor Mihalovics je perfektný odborník. Navštevujem ho pravidelne kvôli mojim zdravotným problémom a vždy mi pomôže,“ tvrdí o ortopédovi a špecialistovi pre rehabilitáciu Ladislav z Kalinova (67).

„Najlepšia je pani doktorka Baďúrová, je to internistka, myslím, že je dobrá odborníčka, ale najviac si na nej cením jej ľudský prístup,“ povedala Lučenčanka Barbora (46). „Najlepšie poznám pána doktora Gábora, pretože som pacientom gastro-enterologickej ambulancie. Vyšetrenia v tejto oblasti nepatria k tým príjemným, ale prístup pána doktora dokáže odbúrať stres z vyšetrení,“ vysvetľuje svoj tip na top lekára Lovinobančan Karol (42). „Podľa mňa je jasným víťazom pán doktor Nociar. Je veľmi milý, usmievavý, rád poradí, všetko potrebné ochotne vysvetlí,“ myslí si o tomto kardiológovi Zuzana (54) z Lučenca.

Okrem týchto lekárov sa medzi odpoveďami objavili i mená iných lekárov. S tipmi na piatich najlepších sa, však, s pacientami zhoduje aj vedenie nemocnice. „Pri príležitosti 10. výročia našej nemocnice sme ocenili našich najlepších lekárov. Titul si vtedy odniesli doktor Gábor, Mihalovič a Brunčák, preto som veľmi rád, že naši pacienti práve týchto lekárov vnímajú pozitívne a že sa v názore zhodujeme,“ uviedol na margo výsledkov našej ankety predseda správnej rady Ján Miadok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM