Kristína Kožiaková Ostatné športy

Paulína (23) z Horehronia zahviezdila v svetovom pohári: Pozrite čo rozhodlo o jej úspechu!

Horehronská biatlonistka Paulína Fialková sa opäť ukazuje v dobrej forme. Po minuloročných úspechoch pokračuje v nasadenom tempe aj tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Paulína (23) z Horehronia zahviezdila v svetovom pohári: Pozrite čo rozhodlo o jej úspechu!
Zdroj: TASR

slovenskom biatlonovom talente z Horehronia sme prinášali počas minuloročnej zimy pravidelné správy, hlavne o jej úspechoch. Po minuloročnej univerziáde sa mohla pochváliť zlatom, striebrom aj bronzom.

V tomto roku Paulína Fialková pokračuje vo svojich úspechoch. V sobotňajších stíhacích pretekoch 4. kola Svetového pohára v nemeckom Ruhpoldingu obsadila šieste miesto. Pre dvadsaťtri ročnú reprezentantku to je najlepšie umiestnenie v prestížnom seriáli v doterajšej kariére. Z víťazstva sa tešila domáca Laura Dahlmeierová pred Češkou Gabrielou Soukalovou (+7,3 s) a Taliankou Dorotheou Wiererovou (+53,6). Druhá slovenská pretekárka na štarte Jana Gereková skončila na 14. priečke.

Fialková bola so svojím výkonom nadmieru spokojná.„Príjemne ma dnešné preteky prekvapili, dúfam, že aj mojich fanúšikov. Bežalo sa mi dobre, čo bolo, dúfam, vidno. V poslednom kole to ale bolo ťažšie, bol veľmi hlboký sneh. Mám to šťastie, že sa mi v takýchto podmienkach dobre behá. Na strelnici ma jedna tesná rana možno pripravila o lepší výsledok,“ povedala v telefonickom rozhovore pre portál biatlon-info.sk.

Fialková postúpila do stíhačky z 15. miesta v šprinte. V sobotu predvádzal od začiatku dobrý výkon a postupne sa prepracovala na čelo pretekov.

Prvé dve strelecké položky zvládla bez problémov a po nich sa posunula na deviatu priečku. Nezaváhala ani na tretej, po ktorej bola už štvrtá, a jedinú chybičku spravila až na poslednej stojke. Síce si musela odkrútiť jedno trestné kolo, no aj napriek tomu sa vrátila na trať na výbornej štvrtej priečke. Tú v poslednom kole nakoniec neudržala, keď ju v samom závere predbehli Francúzka Marie Dorinová Habertová a Tiril Eckhoffová z Nórska.

Do cieľa prišla so stratou minúta a jedna sekunda na víťazku. Vďaka výbornému výkonu si pripísala do celkového hodnotenia po piatkových 26 ďalších 38 bodov.

Môže vás zaujímať:

Paulína Fialková z Čierneho Balogu (22) je na medaile hrdá: Predstavujú pre mňa zadosťučinenie

Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na breznianskom gymnáziu!

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM