Webnoviny - Svet

Pienstav v strate, vstúpil do reštrukturalizácie

WEBNOVINY.SK

Foto: pienstav.sk BRATISLAVA 11. októbra (WEBNOVINY) – Stavebná spoločnosť Pienstav, ktorá v júni tohto roka vstúpila do reštrukturalizácie, vykázala v prvých šiestich mesiacoch kvôli poklesu výnosov stratu 1,08 mil. eur. V rovnakom období vlaňajška dosiahla zisk 44,5 tis. eur. Ako ďalej firma uvádza v polročnej správe, medziročný vývoj Pienstavu sa zhoršil kvôli hospodárskej kríze. Nastal útlm investícií domácich i zahraničných investorov a pohľadávky vzrástli.
Produktivita práce podľa vyjadrení podniku poklesla o 7 %, stav pracovníkov sa znížil o 30 % a priemerná mzda taktiež klesla. „Spoločnosť zápasila s druhotnou platobnou neschopnosťou, až sa dostala do predlženia a tak štatutárny orgán rozhodol o podaní návrhu na reštrukturali­záciu,“ uvádza sa v správe podniku. Pienstav bude pokračovať v realizácii stavebnej produkcie, keď na druhý polrok plánuje uskutočniť objem stavebných prác vo výške zhruba 1,8 mil. eur a tak za rok dosiahne výnosy v celkovom objeme približne 4 mil. eur.
Spoločnosť Pienstav a.s. so sídlom v Starej Ľubovni je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 1992. Vykonáva priemyselné, bytové a občianske, inžinierske, vodohospodárske a železničné stavby, sprostredkovanie obchodu a služieb pri vykonávaní stavieb a tiež projektovú a inžiniersku činnosť v stavebníctve, ako aj ďalšie aktivity.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM