Rastislav Búgel Hokej

Pod kolesami vlaku ZOMREL známy slovenský hokejista: Zdrvený Lašák len ťažko hľadal slová

Bývalý hokejový brankár a tréner zomrel po tragédii na koľajniciach. Slovenská hokejová rodina je zdrvená.

Ilustračný obrázok k článku Pod kolesami vlaku ZOMREL známy slovenský hokejista: Zdrvený Lašák len ťažko hľadal slová
6
Galéria

V sobotu (28. októbra) Slovenskom otriasla tragédia. V obci Haniska (okres Prešov) došlo na železničnom priecestí k zrážke vlaku s človekom. Hasiči dostali hlásenie krátko po 20.00 hodine. Dychová skúška 62-ročného rušňovodiča na alkohol bola negatívna.

Policajti krátko po nehode uviedli, že na mieste zomrel vtedy ešte neznámy muž.

Pred zrážkou si zapchal uši

Neskôr sa ukázalo, že obeťou tragickej zrážky bol bývalý hokejový brankár a neskôr aj tréner Marko Milý († 54).

Portál pluska.sk píše, že podľa očitých svedkov mal bývalý hokejista sedieť na koľajniciach. Rušňovodič začal trúbiť, no nereagoval. “Iba si zapchal uši,” povedali portálu svedkovia. Rušňovodič už nemal šancu zabrániť tragédii.

Hokejová rodina je v šoku

Na tragické správy už zareagovali aj viaceré hokejové kluby a športové osobnosti. „S obrovským zármutkom sme sa dozvedeli, že v noci nás navždy opustil jeden z najznámejších prešovských odchovancov a bývalý vynikajúci brankár Marko Milý. HC Prešov vyjadruje úprimnú sústrasť celej rodine v týchto nesmierne náročných chvíľach,“ napísal na sociálnej sieti klub HC Prešov.

Večne usmiaty a tvrdo pracujúci

Na smrť obľúbeného športovca reagoval aj košický klub. „S hlbokým smútkom v srdci oznamujeme, že nás vo veku 54 rokov navždy opustil otec, manžel, tréner, výborný kamarát a skvelý človek Marko Milý. V klube si ho budeme navždy pamätať ako večne usmiateho tvrdo pracujúceho brankára i trénera, ktorý odovzdával či už v A-tíme, alebo v mládeži svoje bohaté skúsenosti. Marko stál pri klube aj v najťažších COVID-ových časoch a pre klub odvádzal nesmierne cennú prácu. Synovi Jurajovi a celej pozostalej rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ píšu HC Košice s tým, že počas svojej bohatej brankárskej kariéry pôsobil zväčša na východe Slovenska a tri sezóny odohral aj za Košice, s ktorými získal v sezóne 1998–1999 pamätný titul. „Svoju trénerskú kariéru v Košiciach odštartoval v majstrovskej sezóne 2014–2015 a pri A-tíme pôsobil až do sezóny 2021–2022. V aktuálnom ročníku sa venoval trénovaniu košickej mládeže,“ dodáva web „oceliarov“.

Na smutné správy reagoval aj Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH): Slovenský zväz ľadového hokeja spolu s početnou komunitou trénerov brankárov na Slovensku vyjadruje pozostalým úprimnú sústrasť. Marko, česť Tvojej pamiatke, odpočívaj v pokoji!"

Zdrvený Ján Lašák

Podľa SZĽH bol Marko Milý súčasťou komunity trénerov brankárov, ktorá pod záštitou Jána Lašáka dlhodobo organizuje výcvikové tábory brankárov a pomáha rozvoju mladých brankárov od tínedžerského veku. "Marko bol obrovskou súčasťou našej komunity. Extrémne mi pomohol v mojich trénerských začiatkoch, ktoré neboli jednoduché. Patril do kategórie starších koučov. Bol stále usmiaty a skvelý človek, vždy ochotný pomôcť. Celá naša komunita je v obrovskom šoku. Pred troma týždňami sme absolvovali školenie a… Som z toho veľmi smutný,“ ťažko hľadal slová Ján Lašák, ktorý dodal: "Často nám rozprával svoj hokejový príbeh, príhody z kariéry i po nej. Veľa sme sa nasmiali. Pre nás všetkých bol ako starší brat. Bude nám veľmi chýbať.“

Posledná rozlúčka s Markom Milým bude vo štvrtok 2. novembra o 12:00 v Dome smútku v Prešove.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Marko Milý
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM