Tlačové správy

Podporte blízkosť rodiny detí v slovenských nemocniciach. Každé 2 % z daní pomôžu rodinám chorých detí byť spolu

Nezisková organizácia Ronald McDonald House Charities (RHMC) už od roku 2003 rekonštruuje detské oddelenia slovenských nemocníc a prináša potrebnú blízkosť rodinám v ťažkých životných situáciách. Teraz máte možnosť pomôcť malým pacientom aj vy, a to darovaním 2 % z daní.

Ilustračný obrázok k článku Podporte blízkosť rodiny detí v slovenských nemocniciach. Každé 2 % z daní pomôžu rodinám chorých detí byť spolu
6
Galéria
Zdroj: RMHC

Táto forma podpory predstavuje jeden z hlavných príjmov neziskovej organizácie. Priložte pomocnú ruku k dielu a pomôžte rodinám zostať počas hospitalizácie spolu, čo má pozitívny vplyv na úspešnú liečbu malých pacientov.

Prítomnosť rodiča je kľúčová

Dlhodobo hospitalizované deti v slovenských nemocniciach bojujúce s rôznymi ochoreniami sa často ocitnú v neznámom prostredí, ktoré sa na ich domov nepodobá. Namiesto detskej izby tak trávia neľahké časy v neznámom prostredí a často v odlúčení od svojich blízkych. Aby sa však ich zdravotný stav čo najskôr zlepšil, je potrebné aj povestné láskavé náručie vlastných rodičov. A práve preto nezisková organizácia RMHC už od roku 2003 rekonštruuje, vybavuje a modernizuje detské oddelenia nemocníc tak, aby čo najviac pripomínali domov, a zároveň vytvára zázemie pre rodičov, aby mohli deťom zostať nablízku, čo prispieva k rýchlejšej rekonvalescencii.

Zdroj: RMHC

Za takmer 20 rokov pomohla nezisková organizácia RMHC už 11 nemocniciam na Slovensku a výška pomoci sa vyšplhala na sumu 850-tisíc eur. „Detskí pacienti v slovenských nemocniciach potrebujú pri dlhodobej hospitalizácii nielen špičkovú starostlivosť v podobe odborných lekárov a špecializovaných prístrojov, ale aj prítomnosť rodiča, ktorá dokáže výrazne urýchliť samotnú rekonvalescenciu. Bohužiaľ, nemocnice na Slovensku neboli častokrát na pobyt rodiča pripravené, a preto sme pred skoro 20 rokmi začali postupne s rekonštrukciami a vybavovaním jednotlivých detských oddelení,“ hovorí Hana Erat, výkonná riaditeľka n. o. Ronald McDonald House Charities na Slovensku.

Zdroj: RMHC

Bez podpory verejnosti to však nedokážu

Na pomoc ďalším nemocniciam však n. o. RMHC potrebuje nemalé finančné prostriedky. Aktuálne môžete n. o. RMHC podporiť venovaním 2 % z daní z príjmu a podieľať sa tak na zabezpečení blízkosti pre rodiny pri hospitalizácii malých pacientov.

Ďalšími celoročnými možnosťami podpory sú príspevky v hotovosti do pokladničiek v reštauráciách McDonald’s a zaokrúhľovanie platieb zákazníkov na digitálnych kioskoch. Každoročnými zdrojmi financovania sú aj predaj nálepiek symbolických ručičiek, polovica z tržieb za predaj hranolčekov počas McHappy Day a príspevky priamo od spoločnosti McDonald‘s alebo od rôznych darcov.

Zdroj: RMHC

Dôležité údaje:
Ronald McDonald House Charities, n. o.
Sídlo: Lamačská cesta 5278/1A, 841 04 Bratislava
IČO: 36077496
Právna forma: nezisková organizácia

Zdroj: RMHC

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: RMHC
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM