Veronika Kalinová Krimi

Polícia: Organizovaný gang využil Zlaté Moravce ako úkryt pre nelegálnych migrantov!

V malej obci v okrese Zlaté Moravce sa podľa polície ukrývala časť nelegálnych migrantov, ktorých do nášho regiónu priviezol jeden z členov organizovanej skupiny.

Ilustračný obrázok k článku Polícia: Organizovaný gang využil Zlaté Moravce ako úkryt pre nelegálnych migrantov!
Zdroj: TASR

Dokopy štyrom ľuďom bolo vznesené obvinenie, tí podľa polície fungovali ako organizovaná skupina. Tá podľa mužov zákona prevádzala nelegálnych migrantov, ktorých schovávali aj v obci v okrese Zlaté Moravce.

Moravce ako nenápadný úkryt?

„Keď migranti prileteli na viedenské letisko, vyzdvihol ich 52-ročný Čech a priviezol ich do Bratislavy. Odtiaľ s časťou migrantov odcestoval do Českej republiky. Druhú časť migrantov odovzdal ďalšiemu členovi, a ten, snažiac sa zachovať anonymitu, zabezpečil vodičov na odvoz migrantov do malej dedinky v okrese Zlaté Moravce,“ informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Tam ich podľa Baloghovej ubytovali, zinkasovali peniaze za prevoz a nasledovala ich ďalšia cesta, najčastejšie do Francúzska, Nemecka alebo iných štátov Európskej únie.

Štyria obvinení

Obvinení podľa polície využívali na páchanie trestnej činnosti rôzne spôsoby. Ďalším bol podľa hovorkyne Balogovej prevoz Vietnamcov z Rumunska a Bulharska do Maďarska, odtiaľ na Slovensko a potom do ďalších štátov Európskej únie. „Nakoľko stopy nelegálnej spolupráce viedli do Českej republiky, slovenská polícia oslovila českých kolegov, výsledkom čoho je vznesenie obvinenia v oboch krajinách,“ informovala Baloghová.

Na Slovensku sú obvinení štyria ľudia vo veku 40, 41, 49 a 51 rokov. Jeden z nich je vo väzbe v Českej republike, jeden vo výkone trestu v Taliansku a dvaja sú stíhaní na slobode. „Obvineným prevádzačom hrozí väzenie na sedem až desať rokov,“ uviedla na záver Balogová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM