Správy Zo zahraničia

Posiela ich Putin do boja bezbranných? Záložníci si vraj sami kupujú nepriestrelné vesty

Podľa vyjadrenia viacerých odborníkov nie sú ruskí záložníci na boj na frontovej línii náležite pripravení.

Ilustračný obrázok k článku Posiela ich Putin do boja bezbranných? Záložníci si vraj sami kupujú nepriestrelné vesty
Zdroj: TASR/AP

Ruskí záložníci si pravdepodobne musia sami kupovať nepriestrelné vesty. Ceny výstroja v online obchodoch totiž v uplynulých mesiacoch rapídne stúpli. V sobotu to uviedlo britské ministerstvo obrany. TASR správu prevzala zo stanice Sky News.

Ceny viest stúpli

Ministerstvo oznámilo, že moderné nepriestrelné vesty typu 6B45, ktoré by mali byť súčasťou štandardnej vojenskej výbavy, sa na internete predávajú za 40 000 rubľov (približne 650 eur) za kus, pričom v ešte v apríli bola cena jednej vesty 12 000 rubľov (takmer 200 eur).

Ruský prezident Vladimir Putin v septembri vyhlásil čiastočnú mobilizáciu obyvateľstva. Tamojší minister obrany Sergej Šojgu následne uviedol, že bude mobilizovaných 300.000 záložníkov ruských ozbrojených síl.

Zlé vybavenie

Podľa britského rezortu obrany je však vybavenie mobilizovaných záložníkov „určite horšie, než terajšia aj tak nedostatočná výbava ruských jednotiek, ktoré už boli do boja vyslané“. Stanica Sky News dodáva, že podľa vyjadrenia viacerých odborníkov nie sú záložníci na boj na frontovej línii náležite pripravení.

Putin podľa svojho piatkového vyjadrenia očakáva, že mobilizačná činnosť bude ukončená do dvoch týždňov, keďže sa už „zmobilizovalo 222 000 ľudí z 300 000“.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM