TOS Lifestyle

Právnik špecializujúci sa na úrazy: 3 detské hračky, ktoré by svojim deťom nikdy nekúpil!

Právnik, ktorý sa s rôznymi zraneniami stretáva pravidelne v rámci svojho zamerania, varuje pred troma detskými hračkami. Čo by svojim deťom nikdy nekúpil?

Ilustračný obrázok k článku Právnik špecializujúci sa na úrazy: 3 detské hračky, ktoré by svojim deťom nikdy nekúpil!
Zdroj: Pixabay.com

Právnik Tom Bosworth z americkej Philadelphie zdieľa na svojom TikToku právne tipy a rady a jeho videá si zjavne našli svoju cieľovú skupinu. Má už vyše 210 000 sledo­vateľov a ich počet stále rastie.

Noví pribudli aj po jeho nedávno zverejnenom videu, ktoré natočil v súvislosti s vianočnými nákupmi. Upozornil na tri detské hračky, ktoré by on nikdy nekúpil ani nepoužil. Video videlo za pomerne krátky čas už 7,1 milióna ľudí.

Vodné guličky

Prvou hračkou, na ktorú vo videu upozorňuje, sú vodné guličky.

„Malé plastové guľôčky, ktoré sa rozťahujú, keď sa vložia do vody. Deti by vďaka nim mali získať hmatovú silu, učiť sa farby a podobne. Vyskytli sa však správy, že viaceré deti, ktoré prehltli hoci len jednu, spôsobilo to črevné obštrukcie, upchatie a výsledkom boli už aj úmrtia,“ šokuje tento právnik svojich sledovateľov.

Hračky s gombíkovými batériami

Čísla dva je podľa neho akákoľvek hračka s gombíkovými batériami.

„Malé okrúhle batérie sú v množstve hračiek. Sú šialene nebezpečné. Ak ich náhodou dieťa prehltne, môžu uviaznuť v pažeráku alebo v priedušnici. Vzhľadom na chemickú zmes v batériách, môžu narušiť pažerák či dokonca vypáliť dieru a to aj v priebehu niekoľkých sekúnd," varuje vo svojom videu.

Žiadny sklon

Do tretice, Tom Bosworth varuje pred všetkým, na čom môže spať vaše dieťa a má to nejaké naklonenie alebo vďaka čomu bude mať posteľ určitý sklon. Podľa jeho slov v posledných rokoch došlo k stiahnutiu takýchto výrobkov, ale predajcovia sú kreatívni…

„Základom je, že dieťa by malo vždy spať na rovnom a nie naklonené,“ poznamenal.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM